Словата, с които Димитър Бербатов "окачи бутоните на стената"


Словата, с които Димитър Бербатов "окачи бутоните на стената"
Снимка: Getty Images/Guliver

5995 0

След една година, в която не беше изобщо на футболния терен, Димитър Бербатов сложи край на активната си кариера на терена и направи това със стил - с прекрасни слова в профилите си в социалните мрежи. Той се присъединява към други магически футболисти като Андреа Пирло, Франческо Тоти и много други, които в последните години решиха да "окачат бутонките на стената". Ето и какво написа легендарният нападател "на прощаване" с любимата игра: 

"На този специален ден (бел. ред. - на този ден бележи хеттрик срещу Ливърпул), реших да споделия с вас нещо, което подготвям от известно време, но така и не направил. Знам, че някои си мислеха, че вече съм се оттеглил от футбола и сега ще се чудят защо говоря отново за отказване. В последната година се опитах да си намеря клуб, но не се случи. Така че ми беше казано, че трябва да кажа нещо, а и хората ме питаха, особено вкъщи. И трябваше да напиша нещо за сбогум с футбола. Ето го и него. 

Последния ми мач беше преди повече от година, така че е време да спра с футбола, дори късно обявявам тази новина. Въпреки че, като се замисля, никога не е "Краят", защото ще остана близо до играта по един или друг начин. Но дойде времето да кажа, че след 20 години на терена приключвам с професионалната си активна кариера", написа Бербатов в профила си в социалните мрежи. 

"Ще ми липсва страшно много - всичко! Мачовете, тренировките, головете, подготовката, натискък, съотборниците... мощният рев на феновете, когато вкарам поредния феноменален гол. 

Бях благословен и работих здраво, за да имам възможността да играя със и срещу най-добрите футболисти. Още по-специално е за мен, че идвам от малка държава! Имах своите върхове и падения, спечелих достатъчно трофеи, вкараха и няколко гола по пътя си. Играх по начина, по който исках, и вкарвах головете, които винаги съм искал да бележа. 

Благодаря на всички, които ми помогнаха да се развия и да се превърна в играча, който винаги съм искал да бъда. Благодаря на всичките ми бивши отбори, съотборници и треньори. Беше истинско удоволствие! Знам, че понякога не е било лесно да се работи с мен, но винаги съм давал всичко от себе си. Надявам се да сте се наслаждавали на моята игра и всичко, което дадох от себе си, беше, за да ви забавлявам на терена", написа Бербатов в профила си във Facebook. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички