Потвърдено: Витоша (Бистрица) излиза за последно домакинство на националния стадион срещу Левски


Потвърдено: Витоша (Бистрица) излиза за последно домакинство на националния стадион срещу Левски

1010 0

Двубоят между отборите на Витоша (Бистрица) и Левски от шестия кръг на efbet Лига ще се състои на националния стадион "Васил Левски", потвърдиха от ръководството на "бистришките тигри". От Витоша добавиха, че имат уверението на Българския футболен съюз, че оттук насетне всеки домакински двубой на тима срещу столичните грандове ще се играе на ст. "Витоша" в Бистрица.

Както е известно, тимът на Витоша отказваше да играе домакинските си срещи на националния стадион, тъй като разходите около мачовете на отбора са по-големи, отколкото приходите. Клубът дори беше готов да бойкотира мача с Левски и да бъде изхвърлен от efbet Лига, ако не бъдат удовлетворени исканията им. В крайна сметка БФС и ръководството на Витоша са стигнали до споразумение, като е било обещано на "тигрите", че двубоят срещу Левски през уикенда ще бъде последното домакинство на "Васил Левски". Ето и официалната позиция на клуба от Бистрица:

Ръководството на Витоша (Бистрица) и БФС стигнаха до компромисен вариант: в името на футбола и интереса на феновете предстоящият двубой с Левски ще се изиграе на Националния стадион "Васил Левски", но нашият клуб има уверението от футболната централа, че това е последният случай, в който ще приеме "сините" или "червените" в центъра на столицата. От тук нататък всички мачове със столичните грандове - незавидимо дали в Първа лига, или за Купа на България, ще се провеждат на стадион "Витоша" в Бистрица, където е домът на "тигрите"!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама