Край на 5-годишното чакане: Ботев (Враца) се завърна в Първа лига


Край на 5-годишното чакане: Ботев (Враца) се завърна в Първа лига
Снимка: Официален профил на Ботев във Фейсбук

2902 0

Ботев (Враца) потрепери, но не сгреши в най-важния си мач през сезона - домакинството на Монтана. Врачани победиха своя зонален съперник с 2:1 и си осигуриха промоция в елита на България.

Момчетата на Сашо Ангелов събраха 64 точки, с 1 повече от Локомотив (София) и Царско село, които също победиха в своите срещи днес. Царско село победи Черноморец (Балчик) с 2:1, а Локо (София) се наложи с 3:2 над Ботев (Гълъбово). И двата тима от София ще играят баражи за влизане в Първа лига.

Ботев (Враца) откри рано резултата в мача - в 10-ата минута, след атака отдясно, Иван Колев подаде към Петър Атанасов, който финтира стража на гостите и опъна мрежата на Орлинов. В 25' резултатът можеше да бъде 2:0, но стражът на Монтана спаси сигурен гол. До почивката врачани бяха по-добрият тим на терена, но не успяха да подпечатат предимството си с попадение.

След почивката отново Ботев диктуваше случващото се на терена, но в 52' Орлинов направи спасяване с плонж след изстрел на Спас Георгиев. Последваха няколко пропуски, които натежаха и в 71' Йордан Йорданов съумя да изравни. В ситуацията Кристиян Григоров изпусна играча за миг и той успя да мушне топката в мрежата на Любенов - 1;1.

Ботев натисна и можеше да изравни в 82', но топката бе избита на голлинията от Стефан Цонков. Все пак домакините успяха да стигнат до победата в 87', когато играещият под наем от Левски защитник Деян Иванов с гръб към вратата успя да реализира за 2:1. Това бе достатъчно за златните медали и участието в Първа лига от новия сезон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички