3-ма бивши левскари, 3 гола: Локомотив "катастрофира", борбата в Първа лига за Европа продължава (ВИДЕО)


3-ма бивши левскари, 3 гола: Локомотив "катастрофира", борбата в Първа лига за Европа продължава (ВИДЕО)
Снимка: Guner Shukru / LAP.bg

1692 0

Арда постигна класически успех с 3:0 над Локомотив София в групата за Лигата на конференциите. По този начин седмият (и първи в тази своеобразна група) в Първа лига Славия не успя да се откъсне и интригата остава.

Към момента Арда е втори с 45 точки - 7 по-малко от "белите". Локомотив пък намали още повече шансовете си за това да се бори за позицията, която води до бараж за европейските клубни турнири. "Железничарите" записаха пети пореден двубой в шампионата без победа (4 от които - загуби) и остават с 38 точки. Последен (10-и) е Ботев Пловдив с 32.

Любопитен факт е, че трите попадения бяха реализирани от трима различни футболисти, като всеки от тях в даден момент от кариерата си е бил част от Левски. Става въпрос за Преслав Боруков, Станислав Иванов и Илия Юруков.

Това бе и първи успех за Арда срещу Локомотив София от четири мача насам, след като в тях се стигна до три равенства и един успех за столичани.

Резултатът бе открит в 37-ата минута, когато след груба грешка в отбрана на гостите при изнасянето на топката, Преслав Боруков отне и се разписа. Минута преди да изтече редовното време на първата част отново Боруков пое добре в наказателното поле, но не се засуети, въпреки че можеше да стреля. Той комбинира със Станислав Иванов, който се забави и оплете за момент, но в крайна сметка съумя да прати топката в мрежата от непосредствена дистанция.

Класическият аванс бе постигнат в 68-ата минута, когато друг бивш футболист на Левски - Илия Юруков, стреля от далечна дистанция и вкара красив гол, след като стражът нямаше как да се намеси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички