15 години изминаха от невижданото решение на БФС срещу ЦСКА


15 години изминаха от невижданото решение на БФС срещу ЦСКА
Снимка: Lap.bg

7796 0

Измина още една година в българския футбол, която донесе смесени чувства за феновете на клубните отбори и националния тим. За съжаление обаче отново БФС и решенията на съдиите изскачаха на преден план в голяма част от събитията. 

ЦСКА и Славия изиграха над 20 контроли през годините

В тази връзка остава незабравимо решението на централата, датиращо от последната третина на 2008 г. Тогава ЦСКА остава без конкретен играч за официален двубой, защото... Самият той (Зе Руи) получил червен картон в контрола. 

Става въпрос за "приятелския" мач със Славия, изиграл се на 11 октомври 2008-а година на базата в Панчарево. Тогава отборите не успяват да излъчат победител с краен резултат 2:2. 

Какво се случи на мача

Срещата обаче остава "приятелска" само на хартия, защото двубоят бе изнервен от самото начало. Първото нажежаване на страстите дойде още в шестата минута, когато португалецът бе изгонен заради опит за саморазправа. 

Полузащитникът посегна на Мартин Керчев, след като съперникът го обижда на расова основа. Към Руи се присъединява и Маркиньос, а първият бива изгонен с директен червен картон. По-късно правата му биват спрени за един мач и плаща глоба от 800 лева. 

За толкова години така и не се смени властта във футбола

По-странното е, след това Дениран Ортега прати Ели Маркес в болница след изключително грубо влизане в главата на бразилеца и бе изгонен с втори жълт картон, но не бе наказан допълнително от БФС.

Историята на съперничеството

През годините двата тима са изиграли общо 21 контроли, като победите за ЦСКА за 10, а ремитата 4. Останалите двубои влизат в актива на "белите". Головата разлика е в полза на "червените" - "41:32". 

Още: Само в SportLive! Емил Спасов: В Левски е нужно пак да настъпи обединение! Язък им за парите, които хвърлиха от ЦСКА

Похвално! Футболисти на ЦСКА се включиха в кампанията "Едно дете чака магия. Стани магьосник - подари му книга"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички