110 години Славия! "Белите" отбелязаха юбилея на най-стария столичен клуб (СНИМКИ)


110 години Славия! "Белите" отбелязаха юбилея на най-стария столичен клуб (СНИМКИ)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1107 0

Славия отбеляза своя 110-годишен юбилей със спциална програма, включваща химните на България и клуба, поднасяне на цветя и венци и тържествени слова.

Събитието се състоя пред паметника на легендарния основател на най-стария столичен клуб Димитър Благоев-Пальо. По-късно ще се проведе и празнична вечеря с участието на легенди и настоящи футболисти и деятели на "белите".

Славия отбеляза 110-годишнината от основаването си с церемония пред паметника на Димитър Благоев-Пальо, която започна с химните на клуба и на България. Фенове и легенди на „белите“ поднесоха венци и цветя в чест на основателите. Тази вечер ще се проведе и празнична вечеря в чест на бившите и настоящи футболисти на Славия.

Началото

Димитър Благоев-Пальо е част от кварталното футболно дружество „Ботев“ (1910 г.). Съревнованието със съседното такова, носещо името „Развитие“, го води до идеята за обединение в името на една здрава младежка спортна организация. Така в София, през 1913-а година, се ражда Славия. Благоев става пръв председател, като същевременно играе като нападател за тима. Той бива мобилизиран за Първата световна война през 1915-а година, а 3 години по-късно загива като офицерски кандидат в Македония.

"Белите" не можаха да ознаменуват юбилея си с победа, след като ден по-рано допуснаха поражение от ЦСКА с 0:2 у дома. Двубоят беше белязан от сериозни ексцесии по трибуните (ВИДЕО + СНИМКИ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички