Въпреки победата на Берое, Николай Киров пак разкритикува футболистите си


Въпреки победата на Берое, Николай Киров пак разкритикува футболистите си
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

924 0

Берое се върна на победния път по време на зимния си трансферен прозорец, след като се разправи със 3:2 с северномакедонския Македония Гьорче Петров в приятелска среща от лагера на тима в Турция.

Това остави доволен треньора на старозагорци Николай Киров, който обаче не пропусна да отбележи слабите страни на своя тим. Той разкри и рецептата за справяне с част от проблемите.

"Още малко по-добре, относно ситуацията с владеенето на топката. Днес създадохме доста положения, но проблемът е, че две полувремена сега и предният път, се развиха нещата по един и същ начин. Като владеем топката, изтърваваме положения, допускаме голове, което е проблем. Лошо отреагирахме на бързия им преход от защита в атака. Нормално е, ние градим нов отбор и е важно във всяка една среща да има подобрение в двете фази", коментира специалистът пред "Спортал" и продължи.

"Доста ситуации имахме за отбелязване, доста грешни решения в наказателното поле. Ще трябва да обръщаме внимание и на последния 30-ти метър. През тази седмица работехме върху първичното изнасяне на топката, доста неща се случваха. През втората част ритъмът се понаруши и там е важно вече младите да получават шанс, за да могат да търпят развитие и те.

За мен не е проблем да работя с млади. Винаги е било практика за мен. Трудно им е най-вероятно и на тях, но е важно да усетят тръпката и през годината да могат да помагат на втория ни състав.

Всеки спортист трябва да се стреми към победа. Така трябва да се възпитава един човек в спорта. В контролите и други неща са важни, но за мен всеки един двубой, независимо дали контрола, или официален, трябва да се търси победата”, завърши Николай Киров.

Ето как "заралии" обясниха желанието си да играят със северномакедонци след поредните скандали със западната ни съседка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички