Ветеран на Първа лига герой за Славия на рождения си ден - Берое се върна към загубите (ВИДЕО)


Ветеран на Първа лига герой за Славия на рождения си ден - Берое се върна към загубите (ВИДЕО)
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

2350 0

Славия успя да надделее с минималното 1:0 като гост на Берое в мач от 26-ия кръг на Първа лига. В Стара Загора Галин Иванов донесе трите точки за своя отбор, след като се разписа в самото начало на двубоя - във 2-рата минута.

С трите точки столичани събират 41 пункта на 7-о място, като имат един по-малко от Черно море, който е с мач пасив. Берое пък остава на 12-а позиция с 24 точки.

Срещата започна по възможно най-добрия начин за "белите". Ахмед Ахмедов получи в наказателното поле и преодоля Иван Караджов, но си затвори ъгъла за изстрел. От аутлинията комбинира с Емил Стоев и той отклони с пета, но Караджов спаси. След намесата му обаче топката стана перфектна за Галин Иванов, който на празна врата я вкара от непосредствена дистанция.

До края на първото полувреме домакините не застрашаваха опонента с атаките си, като само в един случай Светослав Вуцов бе по-затруднен. В 43-тата минута Трибуле подаде към Уерди Мара, който пое и стреля с левия крак, но Вуцов изби с една ръка.

Гостите пък от своя страна имаха няколко много добри положения за още едно попадение, но всички те бяха пропиляни. В крайна сметка се стигна и до гол, дело на Ахмед Ахмедов, който обаче бе отменен заради засада. Това се случи в 45-ата минута, когато Галин Иванов, Крис Добрев и Ахмедов разиграха в наказателното поле и последният вкара на празна врата.

През второто полувреме Галин Иванов на няколко пъти имаше добри шансове за гол, но не успя да се възползва от тях. В последните минути старозагорци тръгнаха по-смело в търсене на изравнителния гол, което отвори пространство в отбраната им на контраатака. До повече попадения в мача обаче не се стигна.

В следващия кръг за Славия предстои домакинство срещу Ботев Пловдив (24.04), докато Берое ще има друг сблъсък със столичен отбор - тежко гостуване на носителя на Купата на България Левски (23.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички