Самир Аясс: Левски е напълно преодолим отбор


Самир Аясс: Левски е напълно преодолим отбор

1308 0

Самир Аясс е един от най-постоянните играчи на Берое от началото на сезона. 23-годишният футболист, който дойде в Стара Загора през зимната пауза, стартира като титуляр и в трите срещи с Черно море (1:1), Ботев Пд (1:1) и Литекс (1:2). Полузащитникът даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за предстоящия сблъсък с Левски под Аязмото. Аясс, който е рожба на ЦСКА, неведнъж е побеждавал "сините" в юношеските си години.

Самир, предстои ви сериозен сблъсък с Левски в Стара Загора. Ще можете ли да стигнете до първи успех?

- Неприятно е, че започнахме по този начин сезона. Играхме силно, но не успяхме да спечелим нито веднъж. Ако е имало някакво напрежение при нас, то вече се е уталожило. Надявам се срещу Левски каръкът, който ни гони, да секне и да вземем трите точки. Не мисля, че "сините" имат с какво да ни изненадат. Напълно преодолим отбор са, видя се и по време на контролите, когато ги бихме с 3:0. Дано имаме ден. Нямам много наблюдения върху техния тим, но няма и какво да ме впечатли чак толкова при тях. Важно е какво ще направим ние на терена. Мисля, че досега просто ни преследваше малшанс.

Надиграхте съперниците си, но не бихте? Защо допускате толкова лесно да ви изиграят в последните минути?

- Не е приятно в два мача поред да ти вкарват в продължението и да ти опропастяват труда. Не мога да си обясня защо и какво точно се случи, та по един и същи начин изпускахме победата. Мисля, че разполагаме с много добре окомплектован отбор. Имаме равностойни играчи както на терена, така и на скамейката. Нужни са ни една-две победи, за да влезем в серия и да тръгнем нагоре. След това ще бъде далеч по-лесно. Не мисля, че ни липсва нещо от игрова гледна точка или откъм качества. Просто трябваше и срещу Ботев, и срещу Литекс да запазим поведението си от първите минути през целия мач. Както се казва, да ги мачкаме, а не да им даваме възможност да разиграват топката. Може би това донякъде е повлияло за крайния изход от двете срещи. Но това са отминали неща и вече сме ги преодолели.

Наясно сме, че сме длъжници на нашите фенове, ръководство и треньори. Затова трябва да покажем коренно различно лице откъм резултати в следващите мачове.

Първите си крачки във футбола направи в школата на ЦСКА на "Червено знаме". Спомняш ли си някой по-сериозен сблъсък срещу Левски?

- Вкарвал съм на Левски като юноша, надявам се и сега да го сторя. Със сигурност не съм забравил как се прави. Има и много дербита, които ми минават през главата. Все ключови и с голям заряд. И за дублиращите отбори, и за младшата възраст, побеждавали сме ги и на "Герена". Не мога да отлича някой успех по-специално, защото абсолютно всички са били сладки и важни. Надявам се и сега да победим.

Вреден ли беше Любимец за А група? Отборът нямаше и пари, правеше странни резултати...

- Не бих казал, че отборът е бил вреден, дори в началото бяхме "сензацията на А група. Спечелихме много точки в началото на първенството и дори надделяхме над шампиона Лудогорец и Ботев (Пловдив). Вече след уволнението на Веселин Великов нещата придобиха друго изражение и заради това аз напуснах клуба. Не мисля, че е моя работа да коментирам след това какво е ставало. Жалко, защото бяхме събрали добър отбор и не практикувахме лош футбол. Определено разликата между Берое и Любимец е огромна. Старозагорци разполагат с една от най-темпераментните публики у нас. Клубът има добра база, организация - всичко е на много високо ниво.

Какви са целите пред отбора? През миналия сезон не успяхте да сте в горната половина на таблицата, сега сигурно гоните участие в първата плейофна шестица...

- Нямаме поставена определена цел. Тя идва с мачовете. До този момент ние имаме само 2 точки и нашата следваща задача е да спечелим нови 3. Все пак е само четвърти кръг, не трябва да прибързваме с това, че сме на дъното в момента. С напредването на сезона вече ще стане ясно за какво се борим. Със сигурност искаме да сме в първата половина на таблицата. Не мисля, че по нещо отстъпваме на Ботев, ЦСКА, Литекс, Левски или Лудогорец.

Кое е най-силното качество на Берое? Забелязва се, че от началото на сезона налагате сериозна преса в противниковото поле.

- Това е нашият стил и правилно сте забелязали. Получава ни се играта, но ни липсва шанс. Няма иначе от какво да се срамуваме и не мисля, че някой ни превъзхожда с нещо. Най-силната страна обаче ни е колективът и добрите взаимоотношения между всички. Това се вижда и когато излезем на терена.

Покрай лошите резултати се заговори, че може да има треньорска смяна. Как ви влияят тези неща и може ли да окажат влияние?

- Не обръщаме внимание. Всеки може да говори каквото пожелае. Надяваме се срещу Левски да спечелим, но мачът не е на живот и смърт. Ще се раздадем. При "сините" имаше много промени през лятото, те също гонят резултати и ще са мотивирани. Борислав Стойчев премина в Левски, но не мисля, че ще бъде нещо по-специално за него или за нас, че се изправя срещу Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички