Берое срещу Левски в дербито със задължителните победи


Берое срещу Левски в дербито със задължителните победи
Снимка: БГНЕС

1163 0

Левски гостува на Берое в поредния треньорски дебют на Георги Иванов. Гонзо пое поста след уволнението на Пепе Мурсия в началото на седмицата и със сигурност ще иска да започне с победа.

От друга страна, Петър Хубчев вече усеща напрежението от големите очаквания преди началото на сезона, а "заралии" все още не са записали успех в първенството.

"Сините“ излъгаха Локомотив (Сф) с 1:0 преди седмица на "Герена“ и това им позволи да поемат глътка въздух след загубата от ЦСКА в първото вечно дерби за сезона. Берое пък допусна инфарктна загуба от Литекс в Ловеч с 1:2 в последните секунди. Днес в Стара Загора двата отбора ще търсят задължителен успех, с който Берое да се отлепи от последното място, а Левски да се доближи до първата тройка в класирането.

Петър Хубчев отново ще остави любимеца на зелената публика Жуниор Мапуку на резервната скамейка. Разривът между двамата от началото на сезона е повече от сериозен и чернокожият таран записа само два мача като резерва.

Атаката на Берое ще води Венци Христов, който в последния мач между двата отбора в Стара Загора донесе успеха на домакините с гол от дузпа. Той ще бъде активно подпомаган по крилата от Селим Керкар и Крис Гади. Триото в средата на терена ще оформят Елиаш, Георги Костадинов и Игор Джоман. Капитанът Иво Иванов ще си партнира с Владимир Зафиров в центъра на отбраната, а на бековете ще са Атанас Зехиров и Веселин Пенев. Защитното каре ще бъде командвано от Благой Макенджиев, който ще смени на вратата наказания заради червения картон срещу Литекс Иван Караджов.

Дилемите за Георги Иванов в дебютния му мач начело на "сините“ започват още от вратарския пост. До момента титулярят Стефано Кунчев е неубедителен, което може най-накрая да доведе до шанс за македонеца Кристиян Наумовски, който не е пазил от първия кръг срещу Локомотив (Пд) (1:1).

На десния бек Гонзо също ще решава в последния момент кой да започне като титуляр. Опциите са ясни - Радослав Димитров и Пламен Крумов. Бившият играч на Берое лекуваше травма в последните 2 седмици, което може да се окаже решаващо при избора на новия треньор. В центъра на отбраната Аймен Белаид ще играе с Борислав Стойчев, който се завърна в Левски след година и половина именно в Берое. Капитанът Владимир Гаджев отново ще е в двойка с Георги Сърмов в средата на терена, а пред тях ще действа испанецът Антонио Аниете. Сънародникът му Мигел Бедоя може да изпадне от групата в последния момент за сметка на юношата Радослав Цонев.

Луис Педро ще се завърне на левия фланг след изтърпяно наказание. Отдясно ще атакува Роман Прохазка, който донесе победата над Локомотив (Сф) на "Герена“. Валери Домовчийски ще води "синята“ атака, докато за адаша му Божинов ще се решава в последния момента дали да попадне в групата. Той лекува травма в адукторите в последните 10 дни и вероятността да попадне сред титулярите е почти нулева.

Днешният двубой е изключително важен и за двамата треньори. Петър Хубчев се нуждае от задължителен успех, за да се закрепи на по-разклатения си стол.

Георги Иванов пък ще търси победата, за да докаже, че е израснал достатъчно не само за директор, но и за треньор на любимия си Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички