С 10 човека Берое изпусна да бие Литекс


С 10 човека Берое изпусна да бие Литекс

1191 0

Въпреки че почти цял мач игра с човек повече, Литекс не само не успя да победи Берое като домакин, но трябваше да изравнява за 1:1 десетина минути преди края на дербито от съботната програма на горната шестица.

Още в седмата минута вратарят на „заралии“ Благой Макенджиев бе изгонен директно за нарушение срещу откъсналия се сам срещу него Кристиан Малинов. Независимо от преимуществото си обаче „оранжевите“ не успяваха да поемат инициативата и дори по-изгодните положения се откриваха пред собствената им врата.

Берое заслужи само уважение за играта си с човек по-малко и напълно логично поведе в резултата в 63-ата минута, макар и след крайно дискусионна дузпа. Пламен Николов повали Игор Джоман в наказателното поле, но първо игра с топката и чак след това имаше съприкосновение с играча на Берое.

Георги Андонов бе безкомпромисен от бялата точка и даде аванс на Берое, но с най-добрата си атака в срещата в 82-ата минута ловчанлии изравниха след комбинация между Регула и Данило Асприя и завършващ удар на празна врата на Георги Минчев – 1:1.

Така Литекс събра 44 точки и се изкачи на третото място в класирането, като запази разликата от 2 точки спрямо втория ЦСКА. Берое с 40 е на пета позиция, а Локомотив (София) е четвърти с 43 пункта, като в понеделник посреща Лудогорец в последния мач за кръга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички