Тъжен Великден в "Левски" след слаба продукция срещу Славия


Тъжен Великден в "Левски" след слаба продукция срещу Славия

3989 0

В "Левски" няма да празнуват с настроение Великден, след като "сините" изиграха нов слаб мач от втората шестица на "А" група и закономерно загуби с 1:0 от Славия в "Овча Купел".

Единственото попадение падна в 34', когато след неотсъдено нарушение срещу Гикиевич Славия организира контраатака и точен беше Карлос Фонсека. "Белите" можеха да бият и с по-голяма разлика, но Василев изпусна сериозни положения в полза на домакините.

"Левски" пък в нито един момент не застраши сериозно вратата на Георги Петков и логично загуби за втори път през сезона от "белите" след 3:1 през първата половина от шампионата. 26-кратните шампиони не успяха да спечелят за 6-и пореден път като гост.

"Сините" остават на 7-о място с актив от 38 точки, докато "белите" вече са с 29 - 12 точки пред Марек.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна по-добре за гостите, които имаха две добри положения в първите 10 минути. Първо Велев пробва удар отдалеч, а след него Гикиевич с глава едва не се разписа, но Петков спаси. В 55' Абди се озова на добра позиция и стреля, но над вратата.

Половин час преди края Стойчо Стоев предприе нова смяна, след като вече пусна на мястото на Краев Луис Педро. Валери Домовчийски замени Гикиевич, а "сините" продължиха да играят с висока преса в опит да стигнат до изравняване.

Играта на Левски обаче остана пасивна, а положения пред Георги Петков липсваха. Славия пък действаше отлично в дефанзивен план и дори пропусна да отбележи втори гол след два пропуска на Василев.

5 минути преди края Педро нахлу отляво и беше фаулиран на границата на наказателното поле. Съдията отсъди пряк свободен удар, след който Аниете реши да стреля, което се оказа поредното слабо решение на испанеца в мача - 1:0 за Славия и нов резил за "сините".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна при изключително нисък зрителски интерес, като не повече от 1000 души бяха на стадион "Славия" за най-старото столично дерби. Първото положение пък дойде в 5', когато Василев беше изведен в наказателното поле, но Белаид успя да го блокира и да избие в корнер.

В 9' Славия пропусна да открие резултата, след като при центриране от корнер топката беше засечена от 2 метра с глава от Димитър Пиргов, но защитникът прати топката в аут.

"Белите" продължиха да атакуват отлично и на скорост, като това доведе до нов сериозен пропуск в 25'. Тогава Манзоро проби отлично отляво и центрира към Петър Атанасов, който пробва удар отблизо, но Йоргачевич запази самообладание и успя да спаси.

По-добрата игра на "белите" даде резултата в 33'. Реферът не отсъди нарушение срещу Гикиевич в средата на терена, а след това с дълъг пас Фонсека беше изведен в половината на "сините". Той надбяга с топка в крака отбраната и хладнокръвно надигра Йоргачевич за 1:0.

След попадението "сините" тека и не успяха да реагират. Вместо това на два пъти Славия можеше да удвои резултата, но Василев и Манзоро пропуснаха отлични положения за домакините - 1:0 до почивката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

И двамата треньори направиха доста промени в сравнение с последните си мачове. Иван Колев смени 5-ма титуляри, които бяха част от загубата с 0:1 от Марек в миналия кръг. Пламен Крумов почва титуляр срещу бившия си тим, докато Георги Петков отново застава под рамката на вратата.

Стойчо Стоев спази обещанието си и даде почивка на Владимир Гаджев. Извън титулярите остават още Прохазка и Домовчийски, а техните места са поверени на Александър Александров и Лукаш Гикиевич.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Дербито е определяно по-скоро като досадно, най-вече сред феновете на "сините", след като отборът има само една цел - Купата на България. В същото време обаче това остава един от мачовете с най-голям заряд за 26-кратните шампиони, особено след прословутото 1:1 между двата отбора в последния кръг на шампионата преди няколко години, което лиши воденият тогава от Николай Митов тим от титлата.

Преди изиграването на срещата "Левски" е лидер във втората шестица на "А" група с актив от 38 точки - една повече от Черно море и мач по-малко. "Белите" са с 26 точки - на цели 9 от зоната на изпадащите.

СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:0 (Фонсека 34')

Стартови състави:

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Петков; Крумов, Касай, Пиргов, Диего; Дяков, Мбарга; Фонсека, Атанасов, Манзоро; Василев

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Йоргачевич; Александров, Стойчев, Белаид, Минев; Бедоя, Велев; Краев, Аниете, Абди; Гикиевич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички