Петър Хубчев коментира ситуацията в Берое и българския футбол


Петър Хубчев коментира ситуацията в Берое и българския футбол

2816 0

Треньорът на Берое (Стара Загора) Петър Хубчев заяви в интервю, че най-тежкото за Берое тепърва предстои, защото клубът все още не се е справил с тежката финансова криза след оттеглянето на ТЕЦ Марица-Изток от собствеността и управлението на клуба.

„Наистина ситуацията е тежка. За хората отвън, които не знаят в детайли, какво се случва в клуба в момента, изглежда, че тази криза е преминала, тъй като ние успяхме да запазим голяма част от отбора. Играем на едно прилично ниво, среден за България отбор сме и едва ли не всичко е окей. Но хората, които са вътре и продължават да работят за тази кауза, знаят колко е сериозно положението. Затова и на няколко пъти казах - целта е този, за мен, уникален клуб да се запази в едно добро финансово състояние, да не изпада в задължения, да не се трупат дългове и да се надяваме на по-добри времена“, заяви Хубчев.

Треньорът сподели, че не вижда разлика от предишния си престой в България като треньор. „Чак толкова големи разлики не виждам. Не съм си и поставял за цел да правя някакъв анализ. Смятам, че се играят добри мачове, на добро ниво. Дори след разделянето на първенството на групи смятам, че равнището не е толкова лошо, колкото се описва. Разбира се, винаги може да бъде по-добре, но не искам да коментирам темата с плейофите и формата на първенството, не съм аз човекът“, отсече бившият наставник на Левски.

Хубси разкри, че престоят важни дни за Берое и не се знае какъв ще е съставът на старозагорци от новия сезон

„Нямаме отбор за следващото първенство. Клубовете, които разполагат със стабилни финанси, плануват година, да не кажа години напред. Ние не знаем след един месец, кои футболисти ще останат тук. Много е трудно, имаме само трима играчи с договори за следващия сезон - това са двама юноши и Тунгара“, призна Хубчев.

Националът от САЩ’94 говори и за изгонването си от треньорския пост на националния отбор. „Много лесно мога да му отговоря на Йордан Лечков и ще дойде време, когато ще го направя. Но такъв съм, не само по този проблем и по тази раздяла, а и по всичките ми действия в професията, която упражнявам и съм упражнявал като футболист, съм се стремял да си ги държа за мен тия неща. Но ще дойде време, в което в детайли ще ги разнищим тези неща“, мъдро отговори на въпрос треньорът на Берое.

„За мен най-доброто, без да влизам в детайли кой крив, кой прав, е да се седне на една маса, да се извадят вижданията, плановете, действията на едните, на другите, да се разговаря“, заяви Хубчев по повод бурната ситуация с двата конгреса.

Относно бъдещето си в Берое Петър Хубчев обяви: "То е формалност от няколко страни. Аз не съм подписал договор, но хората, с които разговарям и с които работим в Стара Загора, знаят, че ако стигнем и двете страни до съгласие, няма да има никакъв проблем“.

Вижте още: Важна среща относно бъдещето на Берое

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички