Литекс счупи каръка с обрат срещу Берое за 2:1


Литекс счупи каръка с обрат срещу Берое за 2:1

10438 0

Литекс най-накрая счупи каръка и записа победа в "А" група. Отборът на Красимир Балъков направи обрат срещу Берое в мача от третия кръг. "Оранжевите" спечелиха с 2:1 домакинството си, след като до 79-ата минута губеха с 0:1. Попадението за гостите отбеляза Салим Керкар още в 6-ата. Милчо Ангелов изравни в 79-ата, а победата за домакините донесе Илия Миланов, който се разписа в четвъртата минута от добавеното време след редовните 90. Домакините имаха възможност да отбележат гол и по-рано, но Уилмар Джордан изпусна дузпа. Червен картон секунди преди края на мача пък получи вратарят на старозагорци Иван Караджов.

Капитан на Литекс в този мач беше младокът Страхил Попов, който взе лентата от продадения Николай Бодуров.

Берое започна мача доста по-активно и това веднага се отрази на резултата. Само след 7 минути игра момчетата на Петър Хубчев поведоха след гол-красавец на Салим Керкар. Футболистът на заралии получи добре топката пред дъгата на наказателното поле и с мощен удар откри за 1:0. Малко след това нова великолепна възможност се разкри пред гостите. Керкар центрира от ляво в наказателното поле, Васил Божиков се размина и не можа да изчисти. Слаба концентрация обаче в тази ситуация демонстрира и Крис Гади, който пропусна да удвои от чудесна позиция.

Последваха минути, в които възпитаниците на Красимир Балъков поеха инициативата, а Уилмар Джордан показа забележителна активност. Това обаче не доведе до резултат, а в 34-ата минута именно нападателят на "оранжевите" се сблъска доста тежко с Иван Караджов, а това наложи стражът на "зелените" да получи медицинска помощ.

Началото на втората част беше доста по-интересно, след като в 55-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. След центриране в наказателното поле, топката срещна ръката на Елиаш, а главният рефер Стефан Павлов прецени, че трябва да посочи бялата точка. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нае Уилмар Джордан, който обаче прати топката в аут.

В 79-ата минута ловчанлии изравниха. След центриране отдясно топката стигна до Милчо Ангелов, който овладя добре, измъкна се от бранител на заралии и отправи добър удар. Първоначално Иван Караджов хвана топката, но след това я изпусна и тя се търкулна в мрежата му - 1:1. Истинската драма настъпи в 5-ата минута на продължението след редовните 90. Ваюши центрира в наказателното поле на гостите, а Илия Миланов засече назад топката с глава. Получи се и лек рикошет в играч на "зелените". Така топката полетя неспасяемо към вратата на Иван Караджов за 2:1. Стражът на гостите побесня, а към него полетяха предмети. Бутилка беше метната към него, а той я взе и я запрати към трибуните. Това му донесе втори жълт и съответно червен картон от съдията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички