Кметът на Стара Загора иска спешна среща с министъра, за да преосмисли за Берое


Кметът на Стара Загора иска спешна среща с министъра, за да преосмисли за Берое
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2331 0

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призна, че е поискал спешна среща с Александър Николов - министърът на енергетиката. Поводът за това е бъдещето на Берое, като Тодоров смята, че решението за спирането на финансирането от ТЕЦ 2 трябва да се преосмисли - най-вече, за да не влезе в сила веднага, а заралии да имат време да реагират.

"Ние не сме против това, че ще се смени собствеността, държавата е решила, че ТЕЦ 2 не може да издържа Берое, няма никакъв проблем в това. Проблемът е, че това се прави с вчерашна дата (б.р. – 22 декември).Това означава, че няма никакво време нов собственик да поеме отбора. За да влезе нов собственик е нужен поне месец, за да се направи финансов одит, да се види какво е състоянието и има някои процедури, които трябва да се случат, за да се прехвърлят акциите" - започна Тодоров пред dsport.

"През тези месец-два, футболистите няма да получат заплати, тъй като от вчера има забрана да се превеждат пари и да се разплащат каквито и да било сметки от Берое. След като не получат заплати за декември, те имат право веднага да разтрогнат този договор и съответно отборът ще се разбяга и ще се разпадне. Решението, което трябваше да се вземе е да се даде толеранс и финансирането да се спре от март-април-май. Нямаше никакъв проблем това да продължи 2-3 месеца, докато се намери нов собственик. Това решение означава убийство на Берое. Качествените футболисти ще бъдат взети от други клубове и то без пари по вина на клуба.

Призоваваме министъра да преразгледа своето решение и то да бъде взето с по-късна дата, за да съберем бизнеса и феновете на Стара Загора. Днес дори имам среща с феновете, за да обсъдим по какъв начин да постъпим и да се организира месната общност и да намерим нов собственик. Ние не се борим за друго. Нека да направим всичко цивилизовано. Стара Загора е футболен град. Никой няма интерес да остане без отбор. Конкуренцията на другите клубове ще отслабне. Решението е неправилно взето. Няма нищо лошо грешката да бъде призната" - сподели още кметът на Стара Загора.

Преди официално да стане ясно, че акциите на заралии ще бъдат разпродадени, министърът на енергетиката проговори за ситуацията в Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички