Трусове в Стара Загора - идва ли краят на държавното финансиране на футболния Берое?


Трусове в Стара Загора - идва ли краят на държавното финансиране на футболния Берое?
Снимка: Marin Bonev / LAP.bg

2282 0

Новият министър на енергетиката на България - Александър Николов, направи любопитно изказване относно футболния клуб Берое и неговото дългогодишно финансиране от страна на "ТЕЦ Марица изток 2".

Николов е на мнение, че няма каквато и да е причина дружеството, което е в много тежко финансово състояние, да отделя от средствата си за издръжката на отбор:

"Много дълго време, много дълго време "ТЕЦ 2" беше използван за субсидиране на футболен клуб. Доколкото ми е известно, последните подобни инициативи са се случвали преди около 30 години. Доста футболни клубове минаха през това да намират съвсем нормални търговски решения за функционирането си. Няма каквато и да е причина, нито каквато и да е пазарна или финансова логика, едно от дружествата в най-тежко финансово състояние да подпамага спортен, футболен или какъвто и да е друг тип социална дейност, когато финансовите му резултати не го позволяват", каза министърът на енергетиката.

"Дори това да продължи да се случва, то не трябва да се случва под министерство на енергетиката, а ако се наложи подобна стъпка, да се кординира с министерство на спорта", призова той.

Министър Николов добави, че до него са достигнали слухове, че ако се прекрати финансирането на Берое, това би довело до сътресения в Стара Загора:

"Индиректно към нас и към екипа достигнаха слухове, че това нещо ще доведе до сериозно сътресение от социален характер в конкретния град. Бих искал да кажа, че българското население не е длъжно да прави подобен тип разходи, под формата на което и да е енергийно дружество, под шапката на БЕХ".

*Цялото изказване на Александър Николов можете да прочетете при колегите от Actualno.com (последвайте линка).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички