ФИФА извади Спас Делев от футбола колкото Суарес заради Берое


ФИФА извади Спас Делев от футбола колкото Суарес заради Берое
Снимка: принтскрийн

5908 0

Националът Спас Делев е отстранен от участие във футболни мачове за срок от 4 месеца, информират медиите в Полша. Неговият клубен отбор Погон Шчечин пък получи забрана да прави трансфери за предстоящите два прозореца. И играчът, и клубът имат право да обжалват наказанията си, но те така или иначе ще влязат в сила.

Наказанието на Делев е следствие от жалбата на бившия му клуб Берое, който твърдеше, че играчът едностранно е прекратил контракта си с тях. В новия си клуб той е преминал уж като свободен агент. ФИФА обаче постанови, че Делев е прекратил контракта си със "заралии" в нарушение с разпоредбите за договорната стабилност, установени от централата.

СПАС ДЕЛЕВ - ТОРПЕДОТО ОТ СЕЛО КЛЮЧ

Футболистът дължи и парично обезщетение на старозагорския клуб. Той няма право да играе в установения срок нито за клуба си, нито за националния отбор на България.

Решението на ФИФА е безпрецедентно. Причината е, че според българските закони Спас Делев може да прекрати едностранно договора си при определени условия. Но самото българско законодателство е в нарушение на разпоредбите на ФИФА за договорната стабилност, пишат в Полша. Делев отиде в Погон като свободен играч, а това се случва в резултат на твърдението на БФС, че футболистът успешно е разрешил трудовите си взаимоотношения с Берое. Вследствие на това българската централа е издала международен сертификат, който е позволил регистрацията на играча в новия му клуб.

От Погон публикуваха на официалния си сайт, че са изключително изненадани от решението на ФИФА, което идва повече от две години, след сключеното споразумение с Делев. Тази новина идва ден, след избухването на друг голям скандал във футбола, но на ниво УЕФА и Шампионска лига. Подробности четете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички