Ботев (Пд) е последният четвъртфиналист за Купата след нова порция дузпи


Ботев (Пд) е последният четвъртфиналист за Купата след нова порция дузпи
Снимка: Оф. сайт на Ботев (Пд)

4961 0

Ботев (Пловдив) е последният четвъртфиналист в турнира за Купата на България, след като изхвърли Берое след изпълнение на дузпи. 120 минути не стигнаха на двата тима да си отбележат гол, заради което се стигна до изпълнение на дузпи. При тях по-уверени бяха играчите на "канарчетата" - те сгрешиха само веднъж и вратарят им направи едно спасяване. Берое сгрешиха два пъти, като решителният пропуск бе на капитана им Мартин Райнов. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна на високо темпо и предложи доста битка в средата на терена. Ботев изглежда малко по-опасният тим на терена в първите минути. В 7' реферът показа първия жълт картон в двубоя - на Бандаловски за фаул срещу Афонсо. Първата по-сериозна атака дойде в 17'. Неделев проби отляво и потърси добре позиционирания Стивън Петков, но Душан Перниш внимаваше и изби топката.

Отговорът на Берое бе почти мигновен - след страхотен рейд Вандерсон потърси Рубен Бригидо, който бе в добра позиция пред вратата на Кайзер. Той обаче не се прицели добре и топката се отклони от тялото на Джонатан. Непростим пропуск за домакините. В 28' при нова добра атака за "канарчетата" Джонатан разгневи съотборниците си, като вместо да подаде на добре позициониралия се Балтанов, реши да стреля, но встрани от вратата.

В 34' грешка на Василев можеше да коства много на "заралии", след като му бе отнета топката в близост до наказателното поле, но последвалият удар на Неделев мина над вратата. Берое пък можеше да застраши вратата на Кайзер в 37' след изпълнение на корнер, но ударът с глава на Бандаловски не бе добре насочен и мина покрай страничната греда. В заключителните минути на полувремето Берое понатисна съперника, но не успя да стигне до попадение.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Йордан Минев не излезе на терена след почивката, на мястото му в състава на Ботев се появи Филип Филипов. Ботев започна по-агресивно втората част. И тук след 7-8 минути игра реферът вдигна жълт картон, този път за Терзиев от Ботев, заради това, че го прикани да покаже втори такъв на Бандаловски. В 55' декориран в жълто бе и Бригидо за изритана топка след съдийски сигнал. Първата ситуация пред един от двата отбора бе факт в 57' - след бърза атака на "жълто-черните" топката стигна до Афонсо, чийто удар обаче бе твърде слаб и Перниш улови.

В 62' Борислав Цонев напусна играта, като мястото му зае Владимир Гаджев. Седем минути по-късно Алфредо Мартинс замени Иван Минчев в състава на Берое. В 70' грешка в отбраната на Ботев можеше да доведе до неприятни последствия - Филипов върна слабо към вратаря си, но Мартинс не съумя да се възползва и да отнеме топката. Две минути по-късно мачът свърши и за Лъчезар Балтанов, който отстъпи мястото си на Серкан Юсеин.

Шанс за Берое в 73' - Мартинес нахлу през центъра и получи топката от Райнов пред вратата на Ботев.Той върна към съотборника си, който се дублира с Вандерсон и удар към вратата нямаше. В 82' стана ясно, че Камбуров се е поуморил, след като нападателят поиска смяна. На мястото му в игра влезе Мешка.  Последната смяна в мача бе влизането на Диого Кампос за сметка на Антонио Вутов.

Шанс за Берое в 73' - Мартинес нахлу през центъра и получи топката от Райнов пред вратата на Ботев.Той върна към съотборника си, който се дублира с Вандерсон и удар към вратата нямаше. 
В 82' стана ясно, че Камбуров се е поуморил, след като нападателят поиска смяна. На мястото му в игра влезе Мешка.  

Чудесна възможност за Ботев в 89' - Густаво Афонсо проби отляво и центрира ниско успоредно на голлинията, но нямаше съотборник на позиция, който да засече топката. Всичко можеше да се реши в 90+2, когато Бандаловски бе изпуснат в наказателното поле и отправи мощен изстрел, но Кайзер успя да отрази. Така всичко трябва да се реши в продълженията. 

ПРОДЪЛЖЕНИЯ:

1: Още във втората минута Берое стигна до опасна ситуация - Мешка бе изведен сам срещу вратаря и нацели гредата. При добавката се стигна и до гол на Бригидо, но страничният съдия бе свирил засада и резултатът остана 0:0. 

2: В 9' от второто продължение Вандерсон бе фаулиран на ръба на наказателното поле и при изпълнението на свободния удар Мартинс отигра с гръб, но прати топката на сантиметри покрай вратата на Кайзер. 

ДУЗПИ

Берое: + + - + -

Ботев (Пд): + - + ++

За Берое:

вкарал: Алфредо

вкарал: Гаджев

пропуснал Ангелов

вкарал Фирцулеску

пропуснал Райнов

За Ботев (Пд):

вкарал Неделев

пропуснал Петков

вкарал Пиргов

вкарал Джонатан

вкарал Юсеин

ПРЕДИ МАЧА

Берое ще бъде без наказания Александър Цветков, а неговото място ще заеме Борислав Цонев. За "канарчетата" на линия за двубоя ще са Антонио Вутов и Густаво Афонсо, които са успели да издържат на натоварванията по време на вчерашната тренировка на "канарчетата" и наставникът ще може да разчита на тях.

Берое има отрицателен баланс срещу Ботев като домакин в мачове за купата - една победа и три загуби. Общо двата тима са се срещали в състезанието за втория по значимост трофей 7 пъти, като в пет от тях напред са продължавали “жълто-черните”, а два пъти - заралии.

Напред се класираха Лудогорец, Черно море, Етър и Септември (София), които се присъединиха към ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Струмска слава. Левски отпадна след изиграни дузпи с Черно море, както и Славия от Лудогорец по същия сценарий. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Берое: 12. Душан Перниш, 11. Иван Бандаловски, 25. Георги Ангелов, 26. Камен Хаджиев, 19. Александър Василев, 7. Мартин Райнов, 10. Борислав Цонев, 28. Рубен Бригидо, 73. Иван Минчев, 77. Вандерсон, 9. Мартин Камбуров

Ботев: 22. Даниел Кайзер, 2. Джонатан Перейра, 3. Димитър Пиргов, 5. Кристиан Димитров, 23. Йордан Минев, 18. Радослав Терзиев, 17. Лъчезар Балтанов, 39. Антонио Вутов, 93. Густаво Афонсо, 8. Тодор Неделев, 20. Стивън Петков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички