ЦСКА не успя да победи и в дербито срещу Берое, и вече изостава от Левски


ЦСКА не успя да победи и в дербито срещу Берое, и вече изостава от Левски
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

4861 0

Берое и ЦСКА не се победиха в дерби от 13-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Стара Загора завърши 1:1, а попаденията отбелязаха Тиаго за "червените" и Мартин Камбуров за домакините.

След това равенство ЦСКА изостава вече на 2 точки от Левски, а Лудогорец е с мач по-малко от двата тима. При победа срещу Септември разградчани ще са на 3 точки от отбора на Нестр Ел Маестро и 1 пред "сините". Берое пък остава на 5 точки зад ЦСКА и на 7 от Левски.

Това бе още един важен мач, който ЦСКА не успя да спечели. Отборът загуби от големите си съперници Левски и Лудогорец, а завърши наравно с Ботев в Пловдив и сега с Берое. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна доста открито и с атаки към двете врати. В 8' дойде първата сериозна опасност и тя бе на сметката на домакините. Вандерсон се озова сам срещу вратаря на "червените", но стреля право в Черниаускас. Гостите също опитваха различни атаки, но завършващата фаза не бе добра в нито една от възможностите. 

В последвалите няколко минути старозагорци се настаниха в половина на съперника, но без да успеят да реализират попадение. След една бърза контраатака обаче гостите не сгрешиха и в 27'  Тиаго, който излезе сам срещу Перниш, се разписа за 0:1. 

Това обаче не спря атакуващите действия на Берое, като най-добрите възможности идваха за тях от зоната на Секулич. В 35' при последвал ъглов удар вечният заподозрян Мартин Камбуров засече топката, за да изравни резултата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' отборът на Томаш получи добра възможност от пряк свободен удар. Минчев обаче реше да стреля директно и топката прелетя високо в аут. 

4 минути след това Иван Бандаловски фаулира Жоржиньо в наказателното поле и реферът не се поколеба да отсъди дузпа за "червените". Влезлият като резерва Мауридес застана зад топката  и избра да стреля в средата, но Перниш очакваше това и улови без проблем слабия удар на нападателя. След тази дузпа чистите положения намаляха, а играта се поизнерви и накъса след няколко дадени жълти картона. 

Междувременно в игра се появи бившият играч на Левски - Владимир Гаджев. В 80' Цветков отправи много опасен удар, като единствено Черниаускас спаси вратата си от второ попълнение. В 88' отново Мауридес се превърне в грешник, след като от изгодна позиция прати топката в аут. 

ПРЕДИ МАЧА

"Червените" заемат третата позиция с 28 точки, на 1 от Лудогорец и на 3 от Левски, който е с мач повече. Тимът на Берое пък е четвърти с 23 точки в актива си и при победа ще може да скъси разликата с ЦСКА. 

Берое е отборът, допуснал най-малко голове при своите домакинства – едва 2, единственият тим през сезона, успял да вземе точка на стадиона под Аязмото, е шампионът Лудогорец с 1:1 на 28 юли т.г.

В последните 6 мача между двата отбора старозагорци са стигнали само до едно равенство у дома - 1:1, и то в мач без интрига. Останалите 5 мача са красноречиви - 5 победи на ЦСКА при голова разлика 15:0. Това прави средно по 3 гола на мач, което е явно изразено превъзходство в мач, който поне на пръв поглед изглежда, че крие някаква интрига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Берое: 12. Перниш, 6. Цветков, 7. Райнов, 9. Камбуров, 11. Бандаловски, 19. Василев, 25. Ангелов, 26. Хаджиев, 28. Бригидо, 73. Минчев, 77. Вандерсон

ЦСКА: 30. Черниаускас, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 22. Соу, 25. Перейра, 27. Секулич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички