Борба, нерви и драма съпътстваха равенството между ЦСКА 1948 и Берое


Борба, нерви и драма съпътстваха равенството между ЦСКА 1948 и Берое
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2251 0

Отборите на ЦСКА 1948 и Берое не успяда се надвият, завършвайки при резултат 2:2 в доста интригуващ мач от плейофите в родното първенство. Домакините могат да съжаляват, че не успяха да грабнат трите точки, които щяха да ги пратят в отлична позиция да се доберат до седмото място, което дава възможност за участие в бараж срещу третия или четвъртия в първата шестица на българския елит.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

Първите минути на мача бяха доста равностойни, а до опасни положения не се стигна. В 25 минута Алуин Фал от гостите бе изведен един на един срещу вратаря Наумов и падна в наказателното поле. Старозагорци искаха дузпа, но след консултация с ВАР стана ясно, че нападателят е симулирал, за което получи и жълт картон.

Домакините имаха възможността да открият още в 32-ата минута, но ударът на Галин Иванов бе отразен от вратаря на Берое Генадий Ганев.

Първото попадение бе отбелязано в края на първата част. Александър Колев бе точен от дузпа, след като при атака на домакините Марио Топузов бе препънат от Георги Динков, а главният рефер Ивайло Ненков не се поколеба и посочи бялата точка.

Гостите отвърнаха на удара десет минути след началото на второто полувреме. В 55-ата минута Симеон Мечев изравни резултата след брилянтен удар извън наказателното поле право в горния ляв ъгъл на Наумов.

Отговорът на домакините обаче никак не закъсня и в 57' те отново излязоха напред в резултата. Добро взаимодействие позволи на Ивайло Чочев да нанесе много прецизен удар в долния ъгъл на Ганев, с което донесе преднина на своите.

В 66-ата минута Берое остана с 10 души на терена. Абубакар Тунгара влезе доста опасно в краката на Ангел Лясков и след съгласуване с ВАР арбитърът реши да изгони футболиста от Мали.

След червения картон настъпиха доста интересни минути, в които положения не липсваха, но така и не се стигна до попадение в нито една от двете врати.

В 90-ата минута Алуин Фал оформи крайното 2:2, след като засече центриране от пряк свободен удар с глава. Потвърждението на гола се забави, но в крайна сметка той бе зачетен.

Какво предстои за двата тима?

След равенството тази събота Берое окупира седмата позиция и има аванс от една точка пред своя съперник днес и Локомотив Пловдив. Заралии ще излязат срещу пловдивчани на 13 май в директен сблъсък за седмото място.

На отбора на  ЦСКА 1948 му предстои тежък сблъсък с амбициозния отбор на Арда след седмица.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво шоу сътвориха отборите на Арда и Локомотив Пловдив в Кърджали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички