Без победител в Битката за Тракия


Без победител в Битката за Тракия
Снимка: botevplovdiv.bg

1035 0

Берое и Ботев (Пловдив) завършиха при резултат 0:0 в двубой от шестия кръг в „А“ група, изигран тази вечер в Стара Загора. И двата отбора създадоха по няколко добри възможности, но не се възползваха. В края на мача домакините стигнаха до гол, но той не беше зачетен заради засада.

Началото на мача беше трудно и за двата тима заради проливния дъжд, който валеше в Стара Загора. В 31-ата минута Серкан Юсеин отправи коварен шут към вратата на Берое от около 25 метра. Това максимално затрудни Макенджиев, но той успя да избие в корнер.

Малко преди почивката и Георги Божилов пробва мерника си от далечна дистанция, но вратарят на Ботев (Пд) също внимаваше и изчисти топката.

Берое започна по-силно второто полувреме, но след това ролите се размениха и гостите започнаха да доминират. В 68-ата минута „канарчетата” пропуснаха може би най-чистото си положение в срещата. Васев центрира към Колев, който стреля с глава, но Макенджиев по невероятен начин спря топката на голлинията.

В 77-та минута дойде и най-спорното положение, когато топката влезе в мрежата на Ботев (Пд), но голът не беше зачетен. След центриране на Спас Делев Елиаш опита да играе с топката, но не я стигна. Това обаче заблуди Голас и топката влезе във вратата. Реферът обаче вдигна засада, тъй като Елиаш е влияел върху ситуацията.

Така двата тима си поделиха точките и след този мач Берое остава на четвъртото място с 10 точки, а Ботев (Пд) е на шестото с 6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички