"Ботев" скача за първи успех като гост в Битката на Тракия от 20 г.


"Ботев" скача за първи успех като гост в Битката на Тракия от 20 г.
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пд)

984 0

Време е Берое и "Ботев" (Пд) отново да определят победителя в битката за Тракия. Двубоят между двата тима започва днес от 20,00 часа на Градския стадион в Стара Загора и ще бъде предаван пряко по "Диема Спорт".

Дербито е 88-мо поред в историята на "А" група, като досега победите на сметката на "заралии" са 31, а "канарчетата" имат с 3 повече. 22 са мачовете, завършили без победител, докато головата разлика е 113:138, в полза на "жълто-черните".

Любопитен факт е, че Берое под Аязмото е непобеждаван от съперника повече от 20 години, като последната загуба, регистрирана от старозагорци, датира от сезон 1994/95, когато през пролетния полусезон "зелено-белите" отстъпват с 0:3.

Треньорът на Берое Петър Хубчев ще заложи на традиционната схема 4-5-1, като ще направи поне две промени в титулярния състав. На вратата ще е Благой Макенджиев. В центъра на защитата се завръща Венцислав Василев, който е напълно възстановен от разтежение и ще си партнира с Иво Иванов.

По двата фланга ще са Веселин Пенев отляви и Атанас Зехиров отдясно. В халфовата линия се завръща бразилецът Елиаш, след изтърпяно наказание. Не е исключено сънародникът му Том също да започне титуляр за сметка на Игор Джоман. Малко пред тях ще е Георги Божилов, а по крилата ще действат Стивън Петков и Неманя Милисавлевич. Сам напред ще е Спас Делев.

Крилото Селим Керкар продължава да се възстановява от контузията си и ще бъде аут поне до Нова година.

При гостите от "Ботев" проблемите около състава са по-големи. Треньорът Ермин Шиляк няма да може да разчита на крилото Нико Варела, а от сметките отпадна и Мариян Огнянов. Добрата новина е, че се завръщат защитниците Даниел Златков и Филип Филипов.

На вратата на "жълто-черните" ще застане Виктор Голац, а карето пред него ще оформят Данчо Христов, Даниел Златков, Пламен Николов и Лазар Марин. Пред защитата ще действа Лъчезар Балтанов, а една идея по-напред ще са Милен Гамаков и Серкан Юсеин.

По крилата Шиляк ще заложи на Даниел Генов и Божидар Васев, а атаката отново ще бъде поверена на Алекс Колев. Не е изключено все пак словенецът да направи разместване в последния момент.

Битката за Тракия винаги е предизвиквала огромен интерес сред феновете на двата отбора. Очаква се на стадиона под Аязмото да има 7-8 хиляди запалянковци от Стара Загора и Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички