Иршак и Стаховяк дават "Ботев" на ФИФА


Иршак и Стаховяк дават "Ботев" на ФИФА
Снимка: sport.interia.pl

1087 0

Двамата бивши футболисти на "Ботев" (Пловдив) Адам Стаховяк и Томаш Иршак ще дадат клуба на ФИФА. Причината е, че "жълто-черните" не са изпълнили обещанията си да покрият задълженията към тях.

"Канарчетата" са издължили 60% от сумата досега и после ръководството е имало договорка с играчите до 5 юли да се плати остатъкът. Това не се е случило, а след това са се разбрали за отсрочка до края на юли. Тази договорка също не е била изпълнена и на Стаховяк и Иршак им е било обещано, че дo 9 август ще се плати всичко.

Полският страж специално е дошъл от Турция, но не е получил парите си. Вече минават десет дни от поредния неспазен срок и двамата бивши играчи на Ботев са решили да сезират ФИФА, която да вземе отношение по казуса. Те са решили да не правят повече компромиси заради неспазените срокове, информира вестник "Тема спорт".

"Нямам информация към момента двамата да са завели дела срещу Ботев. Но е истина, че клубът има просрочени задължения към тях. И, както съм казал и на двамата, тяхно право е да постъпят както намерят за добре", каза административният директор на пловдивчани Иван Йотков.

"Сумите са натрупвани от септември миналата година - става въпрос за неизплатена част от заплатите им, както и за бонуси за отминалия сезон. Генерираните през отминалия сезон разходи драстично са превишили приходите, което пренесе в началото на сегашния един много сериозен минус, натрупани изискуеми задължения. Трябваше да се справяме с огромен дефицит", добави Йотков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички