Берое се раздели с петима играчи


Берое се раздели с петима играчи
Снимка: Официален сайт на Берое

1583 0

Ръководството u спортно-техническият щаб на Берое проведоха среща след края на сезона. На нея треньорът Александър Томаш е обявил на кои играчи няма да разчита през следващия сезон, пише "Тема Спорт". Футболистите също вече са уведомени за решението на наставника.

Фланелката на "заралии" през следващата кампания няма да носят защитниците Веселин Пенев, Георги Динков и Павел Виданов, крилото Антон Карачанаков и нападателят Серджиу Негруц. Малко преди края на сезона клубът се раздели и с още един бранител - Иван Иванов.

Тимът пропусна да завоюва третото място - финишира на пет точки зад Левски.

Румънецът Серджиу Негруц потвърди, че няма да продължи кариерата си в Берое. Той така и не успя да се наложи в състава на Александър Томаш. В първите мачове от сезона румънецът бе единствената алтернатива за върха на атаката, но той не се възползва от открилата му се възможност. След пристигането на Мартин Камбуров в отбора ролята на 25-годишния футболист стана периферна. Румънският футболист благодари на клуба за възможността, която му предостави и за изкараната година под Аязмото. "Пожелавам късмет и всичко най-добро на Берое", написа Негруц в една от социалните мрежи.

Договорът за наем на Карачанаков пък изтича, а контрактите на Пенев, Динков и Виданов също свършват. От изброените най-много шампионатни мачове изигра Карачанаков - 26, но в тях фланговият футболист отбеляза само 1 гол. Виданов бе на терена в 23 срещи, а друг защитник - Георги Динков - в 18. Ветеранът Веселин Пенев, който е и един от капитаните на Берое, изигра само 6 двубоя.

Очаква се Берое да започне подготовка за новата кампания на 11 юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички