Берое пусна жалба до Борислав Михайлов, Гонзо, Емил Костадинов и още двама от БФС


Берое пусна жалба до Борислав Михайлов, Гонзо, Емил Костадинов и още двама от БФС
Снимка: facebook/PresidentOfBulgarianFootballUnionBorislavMihaylov

1716 0

Ръководството на Берое разпространи текста на жалба, която е била изпратена до Българския футболен съюз, във връзка с факта, че тимът на "зелените", който е съставен от момчета родени след 1 януари 2015 г., не е бил включен в жребия за Купата на БФС при юношите старша възраст.

"За нас това е абсолютен прецедент и считаме тази грешка за недопустима!", пишат от Стара Загора, а самата публикация е озаглавена: "Кой не допусна децата на Берое до жребия за Купата на БФС?".

От Берое настояват да се установи "виновното лице или лица" и да се наложат наказания, които да съответстват "с грандиозната за нас грешка". "Ние очакваме да бъдем включени в турнира, а начинът за това - решете Вие", чете се в края на жалбата, която е адресирана до Борислав Михайлов, Емил Костадинов, Георги Иванов-Гонзо, Борислав Попов и Валентин Чакъров.

Ето какво гласи постът в официалния сайт на клуба:

"ПФК „Берое“ оповестява публично жалбата, която бе изпратена до БФС, относно невключването на отбора на „Берое“, родени след 1.1.2005 г. в жребия за Купата на БФС при юношите старша възраст. За нас това е абсолютен прецедент и считаме тази грешка за недопустима!

ЖАЛБА

До

Борислав Михайлов - Президент на Български футболен съюз

Борислав Попов - Изпълнителен директор на Български футболен съюз

Копие до

Валентин Чакъров - Директор първенства и турнири към Български футболен съюз

Георги Иванов - Технически директор на Български футболен съюз

Емил Костадинов - Член на ИК и отговорник за ДЮФ към Български футболен съюз

от „ПФК Берое – Стара Загора“ ЕАД

представлявано от Изпълнителния директор Стелиян Николаев Попчев 

Относно: Провеждането на жребий за Купата на БФС при юноши старша възраст и невключването в него на ПФК „Берое“ 

Уважаеми господа,

На 20 октомври 2022 г. бе теглен жребият за турнира за Купата на БФС при юношите старша възраст. В него трябваше да бъде включен и отборът на „Берое“, родени след 1.1.2005 г., който е представител на ОС на БФС – Стара Загора. За наше огромно учудване и разочарование клуб със 106-годишна история, дългогодишен участник в елита на българския футбол и клуб, участващ в първенствата във всички възрастови групи, а при някои и с повече от един отбор, необяснимо не бе включен в този жребий. За нас това е абсолютен прецедент и считаме за недопустимо. За съжаление потърпевши от това са единствено децата, за чието развитие уж всички работим.

Знаем, че по наредба победителят в този турнир участва в Юношеска лига на УЕФА, което е още един евентуално пропуснат шанс за нашия отбор. Обръщаме се към Вас и от името на децата, чиито сълзи и разочарование ние няма как да утешим.

Настояваме за установяване на виновното лице или лица. Очакваме и евентуално наказание по Ваше усмотрение, съответстващо с грандиозната за нас грешка.

Ние очакваме да бъдем включени в турнира, а начинът за това – решете Вие. Варианти за това има – отлагане на мачове, нов жребий или други.

Очакваме вашето становище в най-кратки срокове!

С уважение: Стелиян Попчев

Изпълнителен Директор на „ПФК Берое – Стара Загора” ЕАД".

*Още новини за български футбол ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички