Лудогорец разби Берое за едно полувреме и продължава хегемонията си над заралии (ВИДЕО)


Лудогорец разби Берое за едно полувреме и продължава хегемонията си над заралии (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

5217 0

Лудогорец разби Берое в рамките на полувреме след четири безответни попадения през втората част на последната среща от 14-тия кръг на Първа лига!. Те бяха дело на Текпетей, Тиаго и Тисера. Първият вкара в 51-вата и 78-мата минута, вторият четири минути преди третото попадение, а аржентинецът оформи крайното 4:0 в 81-вата минута.

По този начин 11-кратните шампиони се изкачиха на втора позиция във временното класиране с равни мачове с третия – ЦСКА, но с точка повече (29). „Зелените“ обаче изостават с точка от първия ЦСКА 1948, но столичани са изиграли с две срещи по-малко – 12. Берое пък изостава в „групата на изпадащи“ – 11-о място, с 12 точки.

Шампионите бяха по-настоятелния тим през цялата среща и резонно победиха. Те вкараха две попадения още през първата част, но бяха отменени след допълнителни прегледи. Следващите 45 минути обаче бяха достатъчни за възпитаниците на Анте Шимунджа и направиха нужното за повече от убедителна победа при гостуването си!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първата голова ситуация в мача дойде в 5-ата минута, в полза на Лудогорец. Падт изби топката далеч в половината на гостите, а тя стигна до Игор Тиаго. Нападателят овладя по много добър начин и продължи към Рик, чийто изстрел беше отразен от Иван Караджов.

Старозагорци постепенно намериха желаната игра и изравниха процента притежание на топката. До 25-ата минута "орлите" с 2 изстрели във вратата срещу 0 на противника, но без попадение.

В 27-ата минута Каули отправи много силен и точен шут към вратата на домакините. Още по-добра обаче беше намесата на Караджов, който плонжира и изпрати в корнер.

В 34-ата минута Бърнард Текпетей беше изведен на стрелкова позиция зад гърбовете на всички противникови бранители. Той напредна и съумя да вкара, но попадението му бе отменено, заради засада.

Нов отменен гол получиха "орлите" в 41-ата минута и отново под светлините на прожекторите попадна Текпетей, който за втори път избърза, поставяйки се в засада.

Ето ги най-интересните моменти от първата част:

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Гол! В 50-тата минута възпитаниците на Анте Шимунджа съумяха да открият резултата след две отменени попадения. В герой за шампионите се превърна Текпетей, която се възползва от дълго подаване и не остави шансове на Караджов. При положението отново останаха съмнения за засада, но такава в крайна сметка не бе отсъдена. 0:1!

В следващите 180 секунди се стигна до две нови положения пред домакинската врата, но заралии не допуснаха ново попадение. 

Гол! Игор Тиаго отбеляза първото си попадение от края на месец юни, след като високата преса на гостите даде резултат в 74-тата минута! Текпетей открадна топката по левия фланг и центрира към наказателното поле. Там Тиаго засече за 0:2!

Гол! След още четири минути шампионите оформиха класическа разлика срещу заралии! Попадението бе дело на Бернард Текпетей, който се възползва от ново страхотно извеждащо попадаване! 0:3!

Гол! 26-годишният Матиас Тисера вкарва ново попадение във вратата на домакините! Той засече центриране от десния фланг! Това се случи 9 минути преди края на двубоя!

Стартови състави:

БЕРОЕ: 1. Караджов, 14. Николов, 15. Динков, 5. Фонтен, 6. Руи Педро, 77. Пенчев, 8. Юсеин, 16. Мечев, 13. Анисе, 10. Тунгара, 17. Георгиев

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 3. Недялков, 24. Вердон, 14. Групер, 16. Фон Витри, 20. Нонато, 30. Педриньо, 95. Каули, 73. Рик, 37. Текпетей, 9. Тиаго

Преди мача:

11-кратните поредни шампиони на България са в серия от две изключителни важни победи във всички турнири - над прекия си съперник - ЦСКА, точно преди седмица и ХИК в четвъртък за Лига Европа. По този начин възпитаниците на Шимунджа доказаха, че за поредна година ще се борят на всички фронтове.

От другата страна е Берое, който е в трудна ситуация, предвид случващото се на ръководно ниво в клуба и се бори за всяка точка в първенството. Към момента заралии се намират на 11-а позиция - с точка след Ботев Пловдив и цели 10 точки зад деветия - Арда.

Възпитаниците на Николай Киров са в серия от осем поредни загуби срещу "орлите" в Първа лига, като серията започва в Стара Загора на 20-и юли 2019-а година с поражение от 2:4. Преди това през същата година двата тима се разменят по едно реми, но днес букмейкърите не се съмняват в победа на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички