Берое има нужда от още 2 милиона лева, за да се спаси


Берое има нужда от още 2 милиона лева, за да се спаси
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

1888 0

Два милиона лева са нужни на Берое, за да може клубът да бъде спасен и да довърши първенството без сътресения, съобщава "Тема спорт". Община Стара Загора и местният бизнес правят всичко възможно отборът да бъде спасен. Очаква се подобна сума да бъде осигурена, а се появиха и информации, че италиански бизнесмени ще протегнат ръка на клуба.

Спортният директор Ивко Ганчев съобщи, че засега всичко върви по план и отборът ще стартира зимна подготовка на 10 януари. “Изпълнителният директор на клуба Илко Русев е говорил с Петър Колев. Повече яснота около това дали ще продължи да бъде начело на тима, ще има когато сме сигурни как ще стоят нещата с финансирането. Има някакви разговори с инвеститори, но не мога да бъда категоричен.

Знаем, че кметът Живко Тодоров направи няколко срещи преди Нова година и гарантира някакви суми. Засега със сигурност остава стартът на подготовката, който е на 10 януари. Ще имаме и лагер в Турция. Сумата по него вече е платена и няма как да си я върнем. Не е изключено да тръгнем в по-малък състав, но ще проведем лагер там”, заяви Ганчев.

Както е известно, от ТЕЦ "Марица изток 2" обявиха, че спират издръжката на клуба и очакват оферти за акциите до 9 януари. Заралии ще получат и 300 000 евро от трансфера на защитника Умар Сако в австрлийския ЛАСК Линц.

Ето каква сума вече събра Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички