Берое атакува тройката срещу беззъби "смърфове"


Берое атакува тройката срещу беззъби "смърфове"
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

1436 0

Берое се изкачи на третото място след като в пролетния си дебют в „А” група би безпроблемно с 3:0 беззъбия отбор на Локомотив (Пловдив).

Головете вкараха Иванов (21`), Керкар (26`) и Аясс (77`).

Обърканата игра на „смърфовете” ги остави с човек по-малко, тъй като Вълчев получи втори жълт картон.

Оправдание за тях може да бъде, че и трите им смени бяха продиктувани от контузии по време на игра.

Берое побърза да натисне съперника в началото. Още в 5-ата минута заралии отправиха опасен изстрел от фаул, а Мапуко не успя да добави след трудното избиване на вратаря на гостите. Съдията отсвири и засада на играча на гостите.

В 8-ата минута капитанът на Белое Иво Иванов реализира преднината на домакините и за статистиката. След центриране от корнер той вкара с глава за 1: 0.

След гола пловдивчани не можаха да се активизират и позволиха на домакините да продължат с атаките си.

Въпреки това Спас Делев изпрати коварно воле към вратата на Берое в 15-ата минута, но вратарят бе на мястата си. Старозагорци обаче отговориха сд мълниеносна контраатака, като само грешното подаване на Мапуко провали втори гол.

Полжението на Локо стана още по-тежко в 21-ата минута, когато Якимов смени контузилият се Дяков.

След великолепно изпълнение Керкар получи страхотен пас между  двама защитници. Той овладя топката и не бе трудно да отбележи за 2:0 в 26-ата минута.

Мигновеният отговор от Пловдив бе тежък удар  по земя от Сандански, който рикошира в гредата. При добавката Делев се изложи и не нацели празната врата.

В 34-ата минута домакините бяха близо до трети гол, но Господинов успя да отбие падащият лист, отпратен към вратата му.

Доминацията на беройци продължи, а пловдивчани даваха всичко, за да не паднат с разлика.

Беройци демонстрираха, че искат изразителна победа, като веднага след подновяването на играта Мапуку пробва вратаря на гостите.

В последствие полувремето премина с преимущество на зелените, които обаче не създаваха сериозни положения. Локомотив пък не успяха да

В 71-ата минута играта се раздвижи и Мапуко получи хубав пас на скорост. Той остана срам срещу Господинов, но подходи несериозно и би слабо без да затрудни вратаря.

В 75-ата минута и Керкар пробва рефлекса на вратаря, след като остана необезпокояван на около 25 метра от вратата. Плътният му удар разтресе горната греда на гостите.

Третото попадение дойде 2 минути по-късно, когато нескопосаната защита на пловдивчани позволи на Аясс да премвине покрай пазещият топката защитник на Локомотив. Той технично прехвърли вратаря на гостите от малкия пеналт за 3:0.

Домакините продължиха да доминират до края, като изпуснаха още няколко изгодни ситуации.

След този мач Берое се изкачи до третото място с 34 точки, измествайки софийския Локомотив.

Пловдивчани са девети с 20 пункта - на 7 от изпадащите.

Берое: 22.Благой Макенджиев, 18.Атанас Зехиров, 6.Иво Иванов, 3.Владимир Зафиров (Дяков 84`), 28.Веселин Пенев, 27.Игор Джоман, 70.Георги Костадинов, 8.Самир Аясс (Гади 82`), 21.Елиаш (Костов 82`), 26.Салим Керкар, 30.Жуниор Мапуку.

Локомотив (Пловдив): 12.Йордан Господинов, 4.Венелин Филипов, 6.Игнат Дишлиев (Вълчев 33`), 15.Александър Горанов, 17.Богомил Дяков (Якимов 22`), 22.Янко Сандански, 23.Ванчо Траянов (Бурабя), 21.Бирсент Карагерен, 11.Мартин Камбуров, 25.Спас Делев, 89.Йоан Ласиман.
Съдия на мача Цветан Кръстев.

 

Още футболни новини четете в Sportline.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички