СГС взе решение за делото на Берое срещу ЦСКА за Христов


СГС взе решение за делото на Берое срещу ЦСКА за Христов

1249 0

Софийският градски съд прекрати производството, образувано по иска на Берое срещу ЦСКА за получаване на неустойка от договор за покупко-продажбата на нападателя Венцислав Христов. СГС препоръча искът да бъде отнесем към Арбитражния съд към Българския футболен съюз.

Случаят е от преди година, когато "заралии" се бяха разбрали с "армейците" за трансфера на играча, но сделката пропадна, след като "червените" се отметнаха.

Ето решението на съда:

Определение по делото Берое срещу ЦСКА за Венци Христов Определение от 25.2.2015?

Резултат: Прекратява делото

ПРЕКРАТЯВА производството по т.д. №6364 по описа за 2014 г., образувано по иск с правно основание чл.92 ЗЗД, предявен от ПФК „БЕРОЕ-СТАРА ЗАГОРА” ЕАД срещу ПФК „ЦСКА” АД за мораторна неустойка по чл.9 от договор за покупко-продажба на състезателни права от 21.01.2014г. за посочения период и размер и по Анекс към него от 21.01.2014г., на основание чл. 15 от ГПК.

Определението може да се обжалва с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на страните пред Софийски апелативен съд.

След решенията на СГС по делата между Черноморец и ЦСКА за Мишел Платини, СГС е на мнение, че търговските спорове между футболните клубове са подведомствени на АСБФС, както е уговорено в чл. 77, ал. 1 от Устава на БФС (издание 2014 г.).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички