Разкритията на Football Leaks стигнаха и до мач с Берое


Разкритията на Football Leaks стигнаха и до мач с Берое
Снимка: Официален сайт на Берое

1992 0

Кипърската компания "Андроспортс" е обвинена за организиране на схема за манипулиране на контролни футболни срещи в страната в три поредни зими от януари 2016 година, съобщава румънското издание "Газета Спортурилор", позовавайки се на разследване на Football Leaks.

Интересното е, че има и българска следа, която засяга отбора на Берое. Мачът с българско участие е на 27 януари 2017 година между Берое и полския Висла Плоцк, завършил 1:0 за старозагорци.

Компанията е предлагала помощ на клубовете, които се готвят на Острова на Афродита, да си уредят спаринги, но е ангажирала определени съдии, чрез които е оказвала влияние върху изхода на срещите. За трите зими в периода 2016-2018 под подозрение за попаднали 32 контроли, в които са участвали по три клуба от Полша и Кипър, по два от Сърбия и Чехия и по един от Украйна, Швейцария, Беларус, Словакия, Молдова, Румъния, България, Латвия и Унгария, както и 15 отбора от Русия.

За схемата разказва румънският защитник Алин Стойка, който през зимата на 2016 година е без отбор и получил обаждане от гръцкия си агент Гавраил Папанастатос, който му предложил да се срещне и да разговаря с "интересни хора". Стойка пристигнал в Кипър, където се видял с 24-годишния латвийски защитник Кирил Григоров, който първоначално му предложил 500 евро за помощник-съдия и 1000 евро за главен арбитър на определени контроли. Стойка участвал в 15 мача, в 7 от които бил главен съдия, като във всяка една от срещите имало спорни решения - съмнителни дузпи, отмяна на чисти голове, или зачитане на попадения от засади.

Заради Football Leaks Манчестър Сити може да изхвърчи от Шампионска лига - вижте защо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички