Трудно, но Лудогорец взе скалпа на Берое за девета поред победа в шампионата


Трудно, но Лудогорец взе скалпа на Берое за девета поред победа в шампионата
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

4927 0

Лудогорец постигна трудна, но важна победа в дербито срещу Берое в 15-ия кръг на Първа лига. Разградчани се наложиха над старозагорци с 1:0, а ценното попадение дойде в 81-ата минута и бе дело на Джоди Лукоки.

Така шампионът на България дръпна с 3 точки пред втория в класирането ЦСКА и с 4 пред Левски. Берое остана на четвърта позиция с 27 точки, като това бе първа загуба за тях в последните 8 мача в първенството.

За "орлите" победата бе девета поредна в Първа лига и малко повдигна самочувствието на тима след предсрочното отпадане от Лига Европа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само половин минута игра Берое успя да стигне до възможност - след грешка на разградчани в собственото им наказателно поле Меска овладя и шутира, но топката премина встрани от лявата греда. В 8' капитанът на Лудогорец в този мач Марселиньо пробва изстрел отдалеч, но не намери обсега на вратата на Перниш. Натиск на домакините, Берое не успява успешно да изнесе топката в последните минути, но успешно неутрализира атаките на съперника.

В 8' капитанът в този мач Марселиньо пробва изстрел отдалеч, но не намери обсега на вратата на Перниш. 

В 20' неочаквано "заралии" стигнаха до попадение на Борислав Цонев, което обаче не бе зачетено заради сигнал за засада на халфа. Имаше обаче сериозни съмнения дали такава имаше. Гостите започнаха да се окопитват и в 25', след пробив по левия фланг, Меска намери Цонев, който се пребори и успя да нанесе изстрел. Топката обаче мина встрани от вратата. 

Изтича 36-ата минута от мача в Разград, а никой от двата отбор не е успял да нанесе точен удар към съперниковата врата. Лудогоец първи стигна до точен удар в срещата, като това се случи в 43-ата минута. След хубава атака отдясно Вандерсон намери Кешеру, който стреля, но Перниш се намеси добре и блокира. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора не се бавиха и още от първите минути опитаха да създадат голови ситуации. В 48' Саша се включи много успешно, спирайки атака на Берое на много удобна за тях позиция. В 55' разградчани стигнаха до втория точен удар в мача, отново на техен играч, след изстрел на Лукоки, който обаче не затрудни Душан Перниш. Три минути по-късно Антони Здравков предприе първа смяна, освежавайки атаката си - Якуб Свиерчок замени Клаудиу Кешеру. Александър Томаш отговори с пускането на Мартин Камбуров вместо Алфредо Мартинс.

Темпото на игра се засили, но попадението още се бави. В 69' Лукоки стигна до атрактивен изстрел, трети точен за тима в мача, но право в ръцете на вратаря на гостите.  Две минути по-късно на Перниш му се наложи да спасява след удар на Кампаняро. Втора смяна в Берое в 73' - излезе Вандерсон, а мястото му зае Рубен Бригидо. 

Почти перфектният план на Берое се провали в 81-ата минута, когато Джоди Лукоки превзе вратата на Перниш. Той получи перфектно центриране от Натанаел и с летейки успя с глава да прати топката в мрежата на "заралии". След попадението последва последна смяна в състава на гостите - Минчев замени Меска в 82'. Четири минути преди края на редовните 90 в игра влезе и капитанът Светослав Дяков, който изненадващо бе на пейката днес. Той смени Кампаняро. 

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Недялков, Натанаел, Саша, Кампаняро, Кешеру, Моци, Горалски, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки

БЕРОЕ: Перниш, Меска, Цветков, Райнов, Цонев, Бандаловски, Мартинс, Леони, Ангелов, Хаджиев, Вандерсон

ПРЕДИ МАЧА

Разградчани са на върха в класирането и трябва да победят, ако искат да се откъснат пред преследвачите ЦСКА и Левски. Берое от своя страна е на четвъртото място, като дори победа не му дава шанс да задмине третия Левски, но тимът също има нужда от успех, ако се стреми към нещо повече през този сезон. Равенство или загуба може да позволи на Ботев (Пд) да ги задмине в някой от следващите кръгове.

Треньорът на "заралии" има само едно колебание по състава за днешното гостуване на Лудогорец. То е свързано с лявото крило и дали там да започне Мешка, както със Славия, или Бригидо. За ляв бек отново Леони ще бъде предпочетен пред бившия играч на разградчани Александър Василев, а Георги Ангелов пак ще е заместникът на Ерол Алкан, който, както стана ясно, ще е аут до края на годината.

Евентуална изненада може да има и с включването сред титулярите на Алфредо вместо Борислав Цонев, но това е малко вероятно да се случи.

Наставникът на домакините Антони Здравков също няма да прави много промени по състава, който вече е дo болка познат. Той също има само едно колебание. Не е изключено на върха на атаката вместо Кешеру да видим Якуб Свиерчок.

За такъв ход Сухия намекна наскоро в интервю пред Диема спорт. Той е бил разочарован от представянето на тима в предни позиции в двубоя с АЕК Ларнака, завършил без попадения. За първи път от загубата от Локо Пловдив с 0:1 на 4 август разградчани не успяха да вкарат гол пред собствена публика. "Орлите" поне спряха черната серия от 13 поредни срещи във всички турнири, в които инкасираха попадение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички