Класически Берое се върна на победния път


Класически Берое се върна на победния път
Снимка: Beroe.bg

1497 0

Отборът на Берое се върна към победите и спечели с 3:0 гостуването си на Дунав Русе. Двубоят бе от 17-тия кръг на Ефбет лига. Мартин Камбуров отбеляза един от головете за победата на старозагорци, а още две попадения добави Ибрахима Конте.

Първото полувреме в Русе премина без голове, но след почивката играчите на Димитър Димитров – Херо показаха, че са по-класният тим. В 56-тата минута националът Александър Цветков открадна една топка от защитата на Дунав, след което изведе капитана Мартин Камбуров, който не сбърка – 0:1! От щаба на домакините имаха претенции за игра с ръка на Цветков и засада на Камбуров при гола, но попадението беше признато. Голът бе 227-ми за роденият в Свиленград нападател, като това бе и неговият юбилеен мач номер 400 в елита.

Старозагорци продължиха да атакуват и стигнаха до втори гол в 77-мата минута. След разбъркване в наказателното поле на Дунав топката се отби в гърба на Мартин Камбуров и попадна в Ибрахима Конте, който вкара топката в мрежата – 0:2! В 87-мата минута гвинеецът реализира втория си гол в двубоя. Отново Александър Василев се превърна в асистент, след като изведе Конте и нападателят не сбърка срещу Макендиев – 0:3!

Така старозагорци вече имат актив от 24 точки и са на 7-мата позиция в класирането, с равен брой точки с 6-тия Черно море и с една по-малко от 5-тия Арда. Поражението за Дунав означава, че те са на 11-тото място с 16 точки, но русенци имат едва един успех в последните си 5 срещи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички