Берое съзря конспирация: Назначението на Кабаков не може да е съвпадение

Шестият във временното класиране на efbet Лига - Берое, излезе с официално съобщение на сайта на клуба. Повод за това е назначената съдийска бригада за предстоящия двубой срещу Локомотив Пловдив. Старозагорци недоволстват от факта, че и 4-мата съдии за мача са от града на отбора домакин - железничарите, като дори смятат, че това е целенасочен ход. Публикуваме позицията на заралии без редакторска намеса:  

"ПФК „Берое“ изразява своята изненада и недоумение от съдийските назначения за двубоя от X кръг на efbet Лига между отборите на „Локомотив“ (Пловдив) и „Берое“. Считаме, че не е нормално и четиримата съдии от назначената за двубоя бригада да бъдат от града на отбора домакин, като назначението им трудно може да бъде отдадено на съвпадение.

Скъсаха топ български рефер на теоретичен изпит и изпусна мач от ШЛ

Един от топ реферите на България - Георги Кабаков, се е провалил на изпита по теория на последния съдийски семинар, съобщиха за “24 часа&rd...

Несъмнено Георги Кабаков е един от най-добрите български рефери и ние не се съмняваме в неговите професионални качества, както и в тези на колегите му край страничната линия. Фактът обаче, че той и колегите му живеят и работят в Пловдив създават предпоставки за субективизъм при отсъжданията в хода на двубоя.

Вероятността върху тях да повлияят граждани и привърженици на отбора домакин съществува в пълна сила и такова назначение е меко казано странно. Още повече, че председателят на Съдийската комисия, която определя съдийските наряди също е от Пловдив.

Като отчитаме повишения заряд на предстоящия двубой и факта, че при последната среща между двата тима в Пловдив нашият отбор бе сериозно ощетен категорично считаме, че с подобни действия се нарушава духа на честната игра".

Междувременно, една от звездите (Найджъл Робърта) на втория в родното първенство до този момент - Левски, разкри на какво се дължи прекрасната форма, в която се намира. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!