Едва ли познавате този стрелец, който е в топ 5 по голове за 2016 година! Лудост!


Едва ли познавате този стрелец, който е в топ 5 по голове за 2016 година! Лудост!
Снимка: Guliver/Getty Images

3180 0

Топ 5 по голове за календарната 2016 година включва имена на суперзвезди във футбола, които всички познават и очакват да са точно там - на върха по отбелязани попадения. Всъщност, Лионел Меси и Луис Суарес си делят челото в момента с по 43 гола от 1 януари досега.

РОНАЛДО СРЕЩУ МЕСИ? ПО-ИНТЕРЕСНО Е РОНАЛДО СРЕЩУ ТЕР ЩЕГЕН...

Златан Ибрахимович е на трета позиция с 38 попадения, а Кристиано Роналдо е 4-ти с 34, като дотук няма нищо изненадващо. Сензационно е петото място, което е притежание на израелския нападател Еран Захави с 33 гола за 2016-та.

РЕАЛ МАДРИД НАБЕЛЯЗА СЛЕДВАЩИЯ ГАЛАКТИКО

Захави завърши израелския шампионат сезон 2015/16 с 35 гола с екипа на Макаби (Тел Авив), макар те да не стигнаха на тима да спечели четвърта поредна титла и златото отиде в Апоел (Беер Шева).

Захави обаче подобри брадясал рекорд в местната лига - за най-много попадения в рамките на един сезон (35 от 36 мача), който преди това бе притежание на Насим Елмалиах от Бейтар (Тел Авив) през сезон 1954/55. Елмалиах почина през 1989 година на 60-годишна възраст.

В момента Захави се наслаждава на финансовия комфорт в китайското пърсенство с екипа на Гуанжу. Иначе Серхио Агуеро е на шесто място по попадения през 2016 година с 32.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички