За втора поредна година Салах е най-добър футболист на Африка


За втора поредна година Салах е най-добър футболист на Африка
Снимка: Guliver/GettyImages

1222 0

Африканската футболна конфедерация избра египетския нападател на Ливърпул Мохамед Салах за най-добър играч на своя континент за 2018 г. Салах получи отличието за втора поредна година.

Както и преди 12 месеца, във финалния списък Салах бе в компанията на сенегалския си съотборник Садио Мане и габонеца Пиер-Емерик Обамеянг. Победителят в анкетата се определя с гласовете на треньорите на африканските национални отбори, представители на футболните федерации и пресата.

Салах помогна на тима си да стигне до финала на Шампионска лига, а в настоящата кампания има 13 гола в първенството и седем асистенции. Африканската футболна конфедерация обяви и символичния отбор на 2018 г., а в него освен Салах, Мане и Обамеянг попадат и други играчи от Премиършип - Серж Орие (Тотнъм), Ерик Баи (Манчестър Юнайтед), Наби Кейта (Ливърпул) и Рияд Марез (Манчестър Сити).

Междувременно стана ясно, че Английската футболна асоциация разследва един от вратарите във Висшата лига за нацистки поздрав. Кой е той и повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички