Май назрява голям скандал по оста "Испания-Реал Мадрид"


Май назрява голям скандал по оста "Испания-Реал Мадрид"
Снимка: Getty Images

1072 0

Офанзивният халф на Реал Мадрид Браим Диас преди броени дни избра да играе за националния отбор на Мароко, вместо за този на Испания. Решението му донякъде е разбираемо, след като конкуренцията за този пост в "ла фурия роха" е наистина сериозна.

Има повиквателна, няма повиквателна....

Оказа се обаче, че от Испанската федерация всъщност са пратили повиквателна на Диас за предстоящите приятелски срещи в края на март срещу Колумбия и Бразилия, но нещо се е объркало. Те настояват, че са пуснали известието на 1 март, но от Реал ги контрират, че не са получавали нищо.

Още: ВИДЕО: Заместникът на Белингам срещу РБ Лайпциг се доказа със страхотен гол

Браим Диас избра да играе за Мароко, вместо за Испания

Именно след това Диас реши, че ще смени националните отбори. Ако информацията наистина се потвърди, това може да доведе до сериозен скандал между Федерацията и Реал Мадрид. Едва ли ще бъдат наложени някакви официални глоби и наказания, но да изпуснеш класен играч след подобна изцепка е наистина скандално, още повече, че тук говорим за една от най-знаковите футболни държави в света. 

Испанците заявяват, че ще продължат да следят ситуацията и че е възможно отново да повикат Браим, ако той все пак не заиграе за Мароко. Все още не се знае дали той ще вземе участие в контролите на "лъвовете" с Ангола и Мавритания през март. Той е получил официална повиквателна от селекционера Уалид Реграги, но все още няма потвърждение дали ще пътува за лагер сбора в африканската държава. От Мароканската федерация от сега са заявили, че той ще бъде посрещнат царски, ако пристигне, без да уточняват точно какво имат предвид.  

Играеш в Реал Мадрид и не можеш да вкараш на празна врата - Браим Диас с пропуска на сезона (ВИДЕО)

Играч на Реал: "Най-впечатляващият гол, който съм виждал, е на Рамос в ШЛ от 2014 г."

Зидан е решил съдбата на Браим Диас и Винисиус Жуниор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички