Погба послушал приятел за забранения витамин, Ювентус се готви да прекрати договора му


Погба послушал приятел за забранения витамин, Ювентус се готви да прекрати договора му
Снимка: Getty Images

1932 0

La Gazzetta dello Sport информира, че Ювентус ще има много сериозни аргументи да прекрати договора на Пол Погба. А причината е, че той е взел лекарство, без да предупреди техния медицински персонал, което е довело до провала на допинг теста му.

Халфът показа повишени нива на тестостерон в кръвния тест, направен след победата с 3:0 в Серия А срещу Удинезе на 20 август. Мач, в който той остана на резервната скамейка.

Юве се готви да прекрати договора на Погба

През следващите няколко дни ще бъде направен контраанализ на проба  B, но започват да излизат повече подробности за случилото се и не изглежда добре за Погба.

Италианското издание твърди, че той не е казал на клуба, че е взел витаминен интегратор, докато е бил в Съединените щати през лятото. Той е бил препоръчан от приятел, който работи в областта на медицината, но не го е проверил с "бианконерите".

Това би било огромен пропуск, тъй като американските правила за това какви съставки трябва да бъдат ползвани са изключително различни от тези, които са позволени в Европа. 

Предисторията с витамини от САЩ

Витамини, доставяни от САЩ, също така бяха причина за избухването на положителни тестове за нандролон, които се показват като тестостеронови метаболити, в различни клубове от Серия А. Включително и в Ювентус в началото на 2000-те. След тази поредица от положителни тестове медиците и играчите на клуба от Серия А се съгласиха да координират всичко, което се взима.

Ако Погба признае, че е взел този витамин, без да се е консултирал с медицинския персонал, Ювентус ще има много сериозни аргументи да хвърли вината изцяло върху него и да прекрати договора. Дори и да може да докаже, че не се е опитвал съзнателно да вземе лекарство за повишаване на ефективността, забраната все още може да бъде около две години. А агентът на Погба бе категоричен, че не е искал да нарушава правилата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички