Официално! Пол Погба изгърмя с допинг, спряха правата му


Официално! Пол Погба изгърмя с допинг, спряха правата му
Снимка: Getty Images

2219 0

Френската звезда на Ювентус  Пол Погба вече е с временно спрени права за нарушение на правилата за допинг. Решението е официално потвърдено от Националния антидопингов трибунал на Италия.

РЕШЕНИЕТО НА АНТИДОПИНГОВИЯ ТРИБУНАЛ

По правилата на Световната антидопингова агенция, Погба е изправен пред четиригодишно наказание. Състезателните му права бяха временно спрени, обявиха от Италианския национален антидопингов трибунал.

По-рано се появи информация, че французинът  е дал положителна допинг проба. Тестът е показал наличие на приет тестостерон в тялото на футболиста.

Пробата е била взета след мача на "бианконерите" с Удинезе  на старта на Серия А. Юве разби съперника си  3:0 на "Дачия Арена" на 20-ти август.

Любопитното е, че Погба изгледа двубоя от резервната скамейка.В крайна сметка се е паднало на него да му бъде направен обичайният тест, от който станало ясно, че играчът най-вероятно е приел забранени вещества.

РЕАКЦИЯТА НА ЮВЕНТУС

Междувременно Ювентус потвърждава, че вече са получили официално съобщение от Националния антидопингов трибунал относно ситуацията с Пол Погба.

„Погба е отстранен за антидопингово нарушение – клубът ще обмисли как да действа при следващите стъпки от процеса“, се казва в изявление.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Търси ли се нов собственик на Ювентус? Вече има и официален отговор

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички