От 10 млн. евро на година до 2 000 на месец: Заплатата на Погба е сериозно намалена след допинг скандала


От 10 млн. евро на година до 2 000 на месец: Заплатата на Погба е сериозно намалена след допинг скандала
Снимка: Getty Images

2908 0

Пол Погба получи потвърждение от Ювентус, че след провала си на теста за допинг заплатата му ще бъде намалена до едва 2000 евро на месец.

Френският международен полузащитник получи и втората проба "B", която той предостави след мач от Серия А с Удинезе на 20 август, като също е е положителна. Световният шампион вече изтърпяваше наказание в Юве, след като първоначално отчете повишени нива на тестостерон.

Тази забрана вече е удължена за неопределено време, като Погба е изправен пред заплахата от продължително отстраняване и евентуално прекратяване на договора си, ако бъде признат за виновен в допинг нарушения по време на спортен процес.

Какво наказание се очаква за Погба?

Ювентус все още не е предприел толкова драстични действия, но изпрати писмо до Погба, в което го информира за намалението на заплатата му. Съобщава се, че Погба се надява на намалена забрана, след като се разкри, че веществото, за което е дал положителен резултат, не е самият тестостерон, а по-скоро повишаващият тестостерона хормон DHEA.

Според правилата, когато става дума за наказани играчи, Юве трябва да плати на Погба само минималната заплата, посочена в Колективния договор с Италианската асоциация на футболистите. Това означава, че 30-годишният полузащитник получава 42 177 евро бруто на година – което се равнява на около 2 000 евро на месец.

Договорът на Погба в Торино, който трябва да бъде валиден до лятото на 2026 г., струва приблизително 10,48 милиона евро бруто на година, но сега той ще получава само малка част от тази сума. По-рано имаше информация, че са му забранили и достъпа до тренировъчната база.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички