Байерн гази за Купата, Мюлер пак пропусна дузпа


Байерн гази за Купата, Мюлер пак пропусна дузпа

660 0

В експериментален, но внушителен състав, Байерн без особени проблеми спечели с 3:1 домакинството си на Аугсбург и се класира очаквано за осминафиналите в турнира за Купата на Германия.

Байерн записа 35-та поредна победа като домакин във всички турнири, с което постави рекорд на "Алианц Арина", след като за последно такова нещо се бе случвало в периода 2007-2009 година.

Треньорът Карло Анчелоти бе заложил на Кингсли Коман, Томас Мюлер и Джулиан Грийн за нападателно трио, а зад тях им помагаха Тиаго Алкантара, Джошуа Кимих и Ренато Санчес.

Още във втората минута Филип Лам откри резултата и зарадва зрителите на "Алианц Арина", възползвайки се от подаване на Томас Мюлер. И второто попадение на домакините дойде след асистенция на Мюлер, като този път го реализира Грийн в 41-ата минута.

Toй се разписа с хубав изстрел с глава след центрирането, с което стана първият играч от САЩ в историята, отбелязвал гол за Байерн.

В 49-ата интригата можеше да бъде върната, защото Аугсбург получи правото да изпълни дузпа, но Коо Джа-Чол изпусна от 11-те метра. Любопитното бе, че в 57-ата минута същото направи и Томас Мюлер, който не можа с гол да ознаменува добрата си игра.

По-наблюдателните фенове на Байерн вероятно са забелязали, че откакто промени засилката си (от полуфинала срещу Атлетико (Мадрид) в Шампионска лига той вече не подхожда ходом), Мюлер изпълнява дузпите далеч по-зле и неефективно.

Джи Дон-Вон върна интригата в 68-ата минута с гол за 2:1, но в 93-ата Давид Алаба узакони успеха на Байерн с попадение за крайното 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички