Юнайтед не издържа за първа победа над Челси от 7 опита


Юнайтед не издържа за първа победа над Челси от 7 опита

1039 0

Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 в дербито на 25-и кръг на Висшата лига тази вечер. "Червените дяволи" поведоха в 61-ата минута и водеха до втората минута на продълженията, след попадение на Джеси Лингард, но късен гол на Диего Коща подели точките между двата тима.

С това равенство серията без загуба на "сините" под ръководството на Гуус Хидинк продължи, а Юнайтед не успя в седми пореден мач да победи този съперник във Висшата лига. 

Ремито обаче не помогна на никой от двата тима да постигнат настоящите си цели - на Челси да влезе в десетката в класирането, а на Юнайтед - да приближи до топ 4. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна динамично, като изненадващо гостите бяха по-настойчивият тим в атака. Челси пък се пестеше в началните минути. В 13-ата минута Майкъл Карик стреля опасно към вратата на Челси, но Тибо Куртоа се разтегна и улови топката. В 18-ата минута Марсиал застраши Челси с изстрел, но Куртоа показа рефлекс и спаси

В 22-ата минута добро центриране целеше да стигне до добре позиционирания пред вратата Маруан Фелайни, но Матич успя да отклони с глава. До средата на първото полувреме действията се водят предимно в половината на Челси. В 26-ата минута "сините" стигнаха до първия си корнер в дербито, докато на сметката си гостите имаха вече 9. При изпълнението му не се случи нищо опасно, но Диего Коща бурно протестира, че е бил задържан от Блинд.

В 29-ата минута се наложи и Давид де Хеа да показва класа, избивайки удар с глава на Неманя Матич. В 32-ата минута Оскар изведе чудесно Коща, но испанският нападател стреля встрани от вратата на Юнайтед. Малко след това, след двойно подаването Оскар също пропиля своя шанс, стреляйки покрай вратата на Де Хеа. 

Челси започна все по-осезаемо да влиза в мача. В 35-ата минута Вилиан опита да подаде на намиращия се в добра позиция Оскар, но бразилецът се размина с топката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И след почивката Юнайтед бе тимът, който започна по-активно. В 50-ата минута Уейн Рууни шутира по земя към вратата на домакините, но Куртоа отново бе на мястото си и спаси. Последва удар на Марсиал, но встрани от вратата.  След добра атака на Манчестър Юнайтед, в 53-ата минута Линфард опита мерника си, но Куртоа спаси удара му. Не се справи и Уейн Рууни при добавката.

В 54-ата минута Еден Азар се появи на терена, заменяйки Оскар. Неприятности връхлетяха домакините в 55-ата минута, след като централният защитник Курт Зума се запревива от болка на тревата. Той бе изнесен с носилка от терена, а мястото му зае Гари Кейхил. 

След това объркване в редиците на лондончани, падна и първият гол в дербито. Манчестър Юнайтед успя да поведе след добра комбинация - Рууни асистира на Джеси Лингард, който спря топката, обърна се по чудесен начин и препарира Тибо Куртоа - 1:0. 

В 63-ата минута Дейли Блинд получи първия картон в дербито за нарушение срещу Диего Коща. Две минути по-късно, търсейки скорост в атаката на своя тим, Хидинк извади Матич за сметка на Педро и с това изчерпа смените си.

В 68-ата минута Челси имаше шанс да изравни резултата, след добра атака. Бранислав Иванович стреля с ляв крак, но блестяща изява на Де Хеа го накара да се хване за главата.  Домакините започнаха да притискат своя съперник в търсене на изравнително попадение. В 72-ата минута на мача Де Хеа отчая със спасяване и Сеск Фабрегас, който отправи коварен изстрел към вратата му. Юнайтед обаче не се бе отказал от ново попадение и в 74-ата минута Рууни стреля акробатично, но край вратата на Куртоа.

След влизането на Шнайдерлин, в 86-ата минута Ван Гаал извърши нова смяна - замени голмайстора Лингард с Мемфис Депай. 

Във 2-ата минута от даденото продължение Диего Коща върна своя Челси в мача, успявайки да мушне топката във вратата на Де Хеа, след асистенция на Фабрегас. В ситуацията Дейли Блинд се подхлъзна и улесни нападателя на съперника. В последната минута на продължението Челси можеше да стигне до пълен обрат, но Де Хеа спаси мощен удар на Коща.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

 

Челси: Куртоа, Иванович, Зума, Тери, Аспиликуета, Матич, Микел, Вилиан, Фабрегас, Оскар, Коща

Резерви: Бегович, Баба Рахман, Кейхил, Лофтъс-Чийк, Педро, Траоре, Азар
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Блинд, Бортуик-Джексън, Фелайни, Карик, Лингард, Мата, Марсиал, Рууни
Резерви: Ромеро, Макнеър, Варела, Шнайдерлин, Ерера, Перейра, Мемфис

Челси: Куртоа, Иванович, Зума, Тери, Аспиликуета, Матич, Микел, Вилиан, Фабрегас, Оскар, Коща

Резерви: Бегович, Баба Рахман, Кейхил, Лофтъс-Чийк, Педро, Траоре, Азар

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Блинд, Бортуик-Джексън, Фелайни, Карик, Лингард, Мата, Марсиал, Рууни

Резерви: Ромеро, Макнеър, Варела, Шнайдерлин, Ерера, Перейра, Мемфис

И двамата треньори са заложили на същите състави, с които играха в последните си мачове преди дербито. За Челси Еден Азар отново остава на пейката. Новите попълнения на "сините" - Миазга и Пато, не попаднаха в групата за днешния двубой. На резервната скамейка на Юнайтед пък се е завърнал помощникът Райън Гигс, който отсъстваше в мача със Стоук Сити.

ПРЕДИ МАЧА

Днес в сблъсък от 25-ия кръг на Висшата лига един срещу друг се изправят Челси и Манчестър Юнайтед. Голямо дерби, което обаче не е между челниците, а между отбори, които през този сезон не се намират на съответстващото им място.

И петият Манчестър Юнайтед, и 13-ият Челси освен че искат да вземат поредна победа в голямото дерби, целят и да дръпнат в класирането, за да гонят целите си. За "червените дяволи" това е място в топ 3, а, както често казват хора от клуба, и шампионската титла. За "сините" от Лондон целта е да влязат в първата половина на таблицата, а после да гонят възможно най-предно класиране - топ 6 или дори топ 4.

И двата отбора изплуват от сенките - под ръководството на Гуус Хидинк Челси е непобеден в 7 мача от първенството. Под водачеството на Луис ван Гаал "червените дяволи" имат само една загуба в последните си 6 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички