След куп пропуски: Челси не успя да отстреля Астън Вила като гост! (ВИДЕО)


След куп пропуски: Челси не успя да отстреля Астън Вила като гост! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1016 0

Астън Вила и Челси направиха зрелищно 2:2 в събота вечер. Домакините водеха с 2:0 и можеха да направят поредна масивна крачка към зона Шампионска лига, но допуснаха леко изравняване, а в края дори се спасиха и от загуба. "Виланите" вече имат актив от 67 точки - цели 7 повече от петия Тотнъм, но "шпорите" са и с три мача по-малко. Челси пък е на 9-то място с 48 пункта и с известни надежди да намери място поне в Лига на конференциите за идната кампания.

Спорно отменен гол в продължението!

Лондончани бяха по-активният отбор през по-голяма част от срещата. Владението на топката на моменти стигаше над 75% за "сините", а ударите бяха над два пъти повече за тях. Футболът обаче е игра на голове и Челси го разбра за пореден път.

Още: Почетино призна: От седмици не е комуникирал с шефовете на Челси

В 6-та минута МакГин стреля отблизо, а Марк Кукурея не успя да реагира, топката се отби в крака му и влетя в мрежата. Десет минути по-късно Нико Джаксън изравни, но се оказа, че при градежа на атаката футболист на Челси е бил в засада и голът бе отменен.

Астън Вила - Челси

Към края на полувремето двата отбора си размениха по едно опасно положение. Първо удар с главата на Джаксън от вратарското поле премина съвсем близо до страничната греда, а след това изстрел на Морган Роджърс бе спасен от Джордже Петрович.

Роджърс обаче не сгреши при втората открила се пред него възможност. В 42' той получи добър пас от Мати Кеш и този път матира сръбският вратар на Челси.

Още: "Погребението" на Ливърпул и шансът за Челси да възкръсне - падат въпросите

През втората част Вила видимо се прибра и разчиташе предимно на контраатаки, но този път стратегията на Унай Емери не сработи. Челси натисна здраво и бе почти пълен господар на терена. В 52' Нони Мадуеке направи отличен индивидуален пробив, но шутът му премина на сантиметри от вратата на Олсен. Десет минути по-късно обаче логичното се случи - Галахър намери Мадуеке в наказателното и този път той не сгреши.

Мадуеке пропусна добра възможност, малко след попадението си, а в 81' се прояви и като асистент. Нони намери добре Конър Галахър на границата на наказателното, който със страхотен удар вкара за 2:2.

Вила най-сетне се задейства малко преди края на редовното време, но Оли Уоткинс стреля високо над напречната греда от добра позиция. В 90+4' пък Коул Палмър премина през двама играчи на домакините, но останал очи в очи с Олсен не прояви хладнокръвие и би право в него.

При последвалия корнер Аксел Дисаси се разписа с глава, но след преразглеждане на ВАР попадението бе отменено, след като Крейг Поусън прецени, че Беноа Бадиашил е извършил нарушение срещу Диего Карлош. Виждали сме безброй пъти в Англия такива фалове да не се свирят, но този път Астън Вила определено имаше късмет.

Още: Изненада от Ливърпул: Плаща 40 милиона и взима 21-годишния Ливай Колуил от Челси

Битка на колоси: Челси спори с Барселона, Реал, Ливърпул и Арсенал за Йошуа Кимих

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички