"Погребението" на Ливърпул и шансът за Челси да възкръсне - падат въпросите


"Погребението" на Ливърпул и шансът за Челси да възкръсне - падат въпросите
Снимка: Getty Images

4911 0

Със само една победа и цели две поражения в последните четири шампионатни мача - Ливърпул сведе шансовете си за титла във Висшата лига до нищожни. И в тази разклатена форма мърсисайдци имат тежко гостуване в Лондон срещу Уест Хем. Сблъсък, който окончателно може да убеди и най-оптимистичните фенове на отбора, че титла няма как да бъде спечелена.

Доста интригуващ обещава да бъде и дуелът между Астън Вила и Челси. "Сините" от столицата загубиха тежко с 0:5 визитата си на Арсенал преди дни, а сега се изправят срещу друг тим от топ 4. Евентуална победа обаче ги вкарва с пълна сила в битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири (тимът е с шест точки зад шестия Манчестър Юнайтед, както и с мач по-малко).

Челси отново скача за Европа: Среща още един тим от топ 4 на Висшата лига

Челси търси задължителна победа в Англия

Въпросният успех обаче няма да дойде никак лесно. Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това Челси да победи като гост е 2,95, докато ставката за триумф за Унай Емери и Астън Вила е 2,20. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,85. Те се изправят един срещу друг днес (27.04) от 22:00 часа българско време.

Николас Джаксън ще има нужда от ранен гол, за да тушира напрежението от многото пропуски срещу Манчестър Сити и срещу Арсенал. Петте му последни попадения идват през първото полувреме, като едно от тях е именно като гост на Астън Вилa (за ФА Къп). "Виланите" спечелиха първия мач срещу този опонент през сезона, като ще опита да вземе победа и във втория - което би било първи "дубъл" над Челси във Висшата лига, както и невиждан такъв в шампионата от сезон 1989/90.

Ливърпул с последен шанс да запази мечтата за титла в Англия за сбогом с Клоп

И докато този дуел затваря съботния ден, то програмата започва с Уест Хем срещу Ливърпул. Коефициентът на efbet за това момчетата на Юрген Клоп да се върнат на победния път и да запазят някакъв шанс за титла е 1,53, докато ставката за триумф в полза на домакините от Лондон е 5,20. Съответно пазарът за равенство е оценен на 4,80. Мачът е от 14:30 часа българско време.

Мениджърът на "чуковете" Дейвид Мойс се е изправял 41 пъти срещу Ливърпул, водейки четири различни клуба. Той обаче е записал само 6 победи (цели 26 загуби и 9 равенства). Нападателите на Клоп не са в най-доброто си състояние, но на преден план може да блесне и човек като Къртис Джоунс, който вкара два гола при последния сблъсък срещу Уест Хем. Ливърпул е в серия от пет поредни победи над този опонент, но във всеки от най-скорошните им три дуела се стига до гол/гол.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички