ПСЖ се прицели в Пол Погба, връща Ди Мария в Манчестър Юнайтед


ПСЖ се прицели в Пол Погба, връща Ди Мария в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

5087 0

Ръководството на Пари Сен Жермен е отправило оферта към Манчестър Юнайтед за голямата звезда на тима Пол Погба, пише британското издание Daily Mail. По-голямата изненада за "червените дяволи" дошла от предложението на парижани: да върнат Анхел Ди Мария на "Олд Трафорд", а към него добавят и немския национал Юлиан Дракслер.

Бъдещето на световния шампион с Франция изглежда мъгливо, като все още не е ясно дали ще остане в Юнайтед и през новия сезон. През настоящата кампания Погба изигра едва девет мача с червената фланелка, след като дълго време се бореше с контузия в глезена. През последната година французинът и неговият агент Мино Райола многократно говориха, че искат да разтрогнат взаимоотношенията си с "дяволите".

Ди Мария и Дракслер в замяна за Погба

Според информации на италианското издание Calciomercato, ПСЖ вече е отправил оферта към рекордьора по титли от Висшата лига. Освен крупна сума пари, ръководството на парижани предлага на Юнайтед и още двама футболисти - Юлиан Дракслер и Анхел Ди Мария, който за кратко игра на "Олд Трафорд", но не впечатли с изявите си.

Аржентинецът игра за Манчестър Юнайтед в периода 2014-2015 г., след като бе закупен за близо 80 млн. евро от Реал Мадрид. Само година по-късно Ди Мария напуска в посока Париж, като се предполага, че сумата за трансфера му е наброявала 50 млн. евро. Той възстановява представянето си и през 2018-а отново стъпва на "Олд Трафорд", за да вкара гол в мрежата на "дяволите" при победата с 2:0 в Шампионска лига, а след това и да не прикрие радостта си пред погледите на феновете на бившия му клуб.

Изтича ли времето на Погба в Манчестър Юнайтед?

Привържениците на Юнайтед едва ли желаят Ди Мария да се завърне в отбора, но пък от ПСЖ смятат, че офертата им е достатъчно добра, за да убедят Ед Уудуърд да им даде напиращия за трансфер Погба. От договора на френския халф с Юнайтед остава само една година, но и допълнителна една година, която може да бъде активирана от клуба по всяко време. Интерес към него проявява и Реал Мадрид.

В своята професионална кариера Пол Погба е играл само за два клуба - Манчестър Юнайтед и Ювентус. През 2012-а той отказва да поднови контракта си с "дяволите" и заминава за Торино. Четири години по-късно се завръща в Юнайтед, но представянето му е колебливо, а мнозина критикуват отношението му към клуба.

А кое решение на сър Алекс Фъргюсън разбило сърцето на Погба и го накарало да напусне Манчестър Юнайтед - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички