Нечувано: Реал Мадрид подготвя закон "Килиан Мбапе"!


Нечувано: Реал Мадрид подготвя закон "Килиан Мбапе"!
Снимка: Getty Images

15246 0

Дългоочакваното преминаване на Килиан Мбапе в Реал Мадрид сякаш е въпрос на време. Вече се говори за нечувана комисиона на ръка към играча и агента му в размер на общо около 100 млн евро, а в Испания дори подготвят промяна на местните закони, за да може мегазвездата да запази голяма част от заплатата си.

Инвестираш в региона и плащаш по-малко данъци!

В момента положението  е следното - ако доходите на даден човек са над 300 000 евро годишно, те са обложени с 24,5% държавен данък плюс още 20,5% регионален данък за областта на Мадрид. Иначе казано - 45% от брутната заплата на Мбапе би се връщала обратно в хазната под формата на данъци.

Още: Само на 25, но с пореден рекорд: Килиан Мбапе няма спирка с ПСЖ

Килиан Мбапе ; Луис Енрике

От Реал обаче са внесли бързо изготвено предложение, което е много вероятно да бъде прието. Те настояват регионалният данък да бъде премахнат, ако даденият човек инвестира сериозна сума във вид местен бизнес. С други думи - легално изпиране на част от парите. 

Някои от най-скъпоплатените футболисти в Ла Лига вече имаха проблеми заради укрити данъци, именно защото се опитаха нелегално да заобиколят законодателството. Такива бяха случаите с Моуриньо, Модрич, Меси, Роналдо, Неймар, Пике и т.нат. В случаят на Мбапе говорим за дори по-голяма заплата и респективно по-големи данъци - вече все по-упорито се носи слух, че той ще прибира между 2,5 и 3 млн евро месечно. Ако предложението на Реал Мадрид се приеме, това ще бъде сериозно облекчение не само за именития французин, но и за още куп други футболисти, знаменитости и бизнесмени.

Карло Анчелоти коментира казусите в Барселона и загатна за дългоочаквано завръщане в Реал Мадрид

ПСЖ с историческа серия за Франция без загуба като гост - Мбапе подобри собствения си рекорд

Заради "Златната топка" - Килиан Мбапе няма да играе на любимата си позиция в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички