Хосеп Гуардиола "скочи" в защита на Ерлинг Холанд: Без него това нямаше да е възможно


Хосеп Гуардиола "скочи" в защита на Ерлинг Холанд: Без него това нямаше да е възможно
Снимка: Getty Images

1032 0

В последно време започнаха да "валят" критики по адрес на нападателя на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, особено след слабото му представяне срещу Реал Мадрид в първия 1/4-финал от Шампионска лига.

Гуардиола защити Холанд

Старши треньорът на "гражданите" - Хосеп Гуардиола, обаче защити своята норвежка звезда, припомняйки случилото се през миналия сезон 2022/23:

"Неговата цел не е да спечели "Златна топка". Неговата цел е да печели титли от Висшата лига, Шампионски лиги, ФА Къп и Карабао Къп. И той вече го направи. Без него това нямаше да е възможно! Това, което направихме през миналата кампания, нямаше да е възможно без него!".

Ерлинг Холанд и Хосеп Гуардиола

"Той е ключов футболист за нас. Той е млад играч, тепърва ще трупа повече опит и тепърва ще се подобрява. На "Сантяго Бернабеу" вкарахме три гола... но почти през цялото време имаше двама централни защитници около него", изтъкна Пеп, след като Ерлинг не бе автор на нито един от тях.

*В първия си сезон при "гражданите" Холанд се отчете с 52 гола и 9 асистенции в общо 53 мача във всички турнири. Досега балансът през втората му кампания е 30 попадения и 6 голови паса в 37 двубоя!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Желана фланелка е отвела Ерлинг Холанд в съблекалнята на Реал след 3:3

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички