Лудост! Проклятието, което Григор Димитров не опитоми: Аут от странен шанс за невиждан успех


Лудост! Проклятието, което Григор Димитров не опитоми: Аут от странен шанс за невиждан успех
Снимка: Getty Images

33122 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна рано-рано във втория турнир на клей, на който се пусна през този сезон. 32-годишният хасковлия почива в първи кръг и загуби във втори в Мадрид (Мастърс 1000), след като отстъпи на 18-годишния талант на Чехия Якуб Меншик.

А този турнир в испанската столица определено може да бъде сложен в графата "особени". Новак Джоковик се отказа от участие, а местният любимец и икона на тениса през този век Рафаел Надал игра там за последен път. Имаше и редица контузии и неприятни отказвания на някои от най-добрите - няколко седмици преди старта на Ролан Гарос.

Пътят на Григор Димитров към трофея в Мадрид бе отворен от злощастия

Още: Шанс 1 към 1 000 000: Щура двойна "врътка" - направи загубата на Григор Димитров още по-болезнена

Събитията с отказванията несъмнено са нещо, което не се пожелава на никой спорист. Но е факт, че именно те можеха да направят пътя на Григор Димитров към финала изключително лек на фона на това, че става въпрос за толкова силен турнир.

От това по най-добрия начин се възползва 23-годишният Феликс Оже-Алиасим. 35-ият в света се класира за финала, където ще спори за трофея срещу Андрей Рубльов. Именно канадецът щеше да е опонентът на Григор в трети кръг. Как обаче се разви турнирът в този поток?

Още: Странно: Отписаха 33-годишния Григор Димитров за "големия тенис"

Феликс се изправи в трети кръг срещу Якуб Меншик - спечели първия сет, а чехът се отказа във втория поради проблеми. След това дойде и единствената победа за канадеца над съперник от топ 10 - с 2:0 сета над Каспър Рууд. А в четвъртфиналите трябваше да срещне Яник Синер.

Най-добрият тенисист за 2024-та година обаче изобщо не излезе на корта поради проблеми в бедрото, като така 35-ият в света директно се класира за полуфиналите. И там отново имаше късмет, тъй като не срещна Даниил Медведев, който в своя четвъртфинал се отказа след първия сет в мача срещу Иржи Лехечка.

Дадоха отговора: Били ли са Григор Димитров и Серина Уилямс влюбена двойка?

Така Феликс се изправи срещу чеха, който е под номер 31 в световната ранглиста. И отново последва отказване за опонента на 23-годишния канадец. Този път при 3:3 гейма в първата част. Така при три от петте му успеха съперникът или не излиза на корта, или се отказва в началото на мача (а веднъж избегна и име като Медведев, тъй като руснакът също се отказа).

Феликс Оже-Алиасим взе късмета на Григор Димитров

Без да подценяваме качествата на 35-ия в света, но Григор Димитров несъмнено е по-силният от двамата. Проклятието в Мадрид, лишило някои от най-добрите тенисисти за възможността да се класират напред, можеше да направи така, че Гришо да стигне до невиждан успех, тъй като никога не е стигал нито до трофея в Мадрид, нито до шанса да спори за него. Освен това Григор Димитров остана на косъм от колосална сума пари в Мадрид.

Престижно: Forbes със специален материал за Григор Димитров - "изчетка" го сериозно

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички