С Бербатов е свързано най-голямото съжаление на сър Алекс в Юнайтед


С Бербатов е свързано най-голямото съжаление на сър Алекс в Юнайтед
Снимка: Guliver/Getty Images

9949 0

Легендарният вече бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри най-голямото си разочарование от иначе безумно славния си период начело на "червените дяволи".

"Голямото ми разочарование е, че не стигнахме до финала в Глазгоу на Шампионска лига през 2002 година. Но просто Леверкузен ни спря на полуфиналите. Не ни стигна времето, съдията се обърка и не прецени своето време спрямо моето", пошегува се Фъргюсън с прословутата метафора "Фърги тайм" заради безбройните голове след 90-ата минута на "червените дяволи" по негово време.

ТОЗИ ОТБОР НЕ ВЗЕ БЕРБАТОВ И СЕГА СИ ПАТИ ЖЕСТОКО (ВИДЕО)

През сезон 2001/02 Леверкузен с Димитър Бербатов в състава си елиминира Манчестър Юнайтед след две равенства - 2:2 на "Олд Трафорд" и 1:1 на "БайАрина", с което се класира на финал в най-силния турнир за първи път в историята си (и единствен досега).

Димитър Бербатов играе 72 минути в първия двубой, а във втория влиза в 85-ата на мястото на голмайстора Оливър Ньовил. В последствие "аспирините" губят финала от Реал Мадрид с 1:2, когато Зинедин Зидан вкарва знаменития си гол от воле в края на първото полувреме.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички