Сълзи, голове, зрелище и разочарование: Какво се случи в ден №6 на Световното в Катар?


Сълзи, голове, зрелище и разочарование: Какво се случи в ден №6 на Световното в Катар?
Снимка: Getty Images

2204 0

Ден №6 на Световното първенство в Катар е вече в историята. Изиграха се всички втори срещи от групите "A" и "B" на Мондиала. 

Иран успя да изненада Уелс и да победи момчетата на Роб Пейдж с 2:0 в първата среща от 12:00 часа. Сенегал пък изхвърли домакина Катар от турнира, като уби шансовете му за класиране на елиминациите в мача от 15:00.

Нидерландия и Еквадор не успяха да се победят и оставиха най-интересното от група "A" за последния кръг от груповата фаза. САЩ пък може само и единствено да съжалява, че не поднесе изненадата срещу Англия в мач, в който доминираше напълно.

Уелс - Иран

Отборът на Карлош Кейрош изигра много по-силен мач от този на Роб Пейдж и напълно си заслужи трите точки, които значително увеличиха шансовете му за класиране на 1/8-финалите, побеждавайки с 2:0. И двете попадения паднаха дълбоко в добавеното време на второто полувреме, но пък преди това гредите на два пъти спасяваха "драконите", а веднъж и попадение на Иран бе отменено зарази засада.

*Ето как се разви срещата, в която бе показан първият червен картон в Катар (ВИДЕО). Ето и галерия със снимки от Уелс - Иран!

Катар - Сенегал

Сенегал победи домакина Катар с 3:1 в мач от 2-ия кръг на груповата фаза на Световното първенство. "Лъвовете от Теранга" не показаха най-убедителната си игра, но без особено усилия успяха да вземат желаното, а именно победата.

Домакините реализираха първото в историята си попадение на световни финали. То беше дело на Мохамед Мунтари в 78-ата минута, но и неговият гол не стигна за нещо повече от загуба.

*Ето как се разви срещата с между "лъвовете от Теранга" и "кестенявите". Тук пък може да видите галерия със снимки от двубоя между Катар и Сенегал!

Нидерландия - Еквадор

Нидерландия и Еквадор не успяха да излъчат по-силния в група "А" в своя сблъсък от 18:00 часа днес на Световното първенство. Двата тима завършиха наравно 1:1 чрез попадения на Коди Гакпо и Енер Валенсия.

Нидерландия откри резултата рано в мача, като Гакпо се разписа красиво още в 6-ата минута на двубоя. До края на първото полувреме "лалетата" бяха дисциплинирани в защита и успяха да задържат преднината си.

Еквадор успя да изравни само 4 минути след подновяването на играта, като Енер Валенсия показа голмайсторския си инстинкт и еднолично оглави класацията при голмайсторите в Катар с 3 попадения.

За съжаление на "Ла Три", тяхната звезда се контузи в края на мача и бе изнесен на носилка от терена.

Нидерландия и Еквадор продължават да делят първото място в групата си, като имат по 4 точки и абсолютно идентични показатели. Те са само на точка пред третия Сенегал, а Катар е последен без спечелена точка. Как се разви мачът можете да научите тук.

Англия - САЩ

"Янките" могат само и единствено да съжаляват, че не грабнаха трите точки срещу състава на "трите лъва", който стоеше много слабо през всички 90 минути на "Ал-Бейт". Гредата и малшансът спасиха момчетата на Гарет Саутейт, които имаха само едно-единствено чисто положение. Най-интересното от група "B" изглежда ще се реши в последния кръг на груповата фаза.

*Ето как се разви мача на "Ал Бейт", а тук може да се наследите на галерията от срещата.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Пълната телевизионна програма на мачовете от Световното по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички