Късмет за Григор Димитров в Маями: Изненадващ следващ съперник след пропуснат мачбол и епична 3-часова битка


Късмет за Григор Димитров в Маями: Изненадващ следващ съперник след пропуснат мачбол и епична 3-часова битка
Снимка: Getty Images

19395 0

Първата ракета на България Григор Димитров потегли с победа на турнира в Маями, част от сериите "Мастърс 1000". Успехът дойде много трудно срещу 44-тия в света Алехандро Табило. Двамата се сбориха за два часа и половина и след два тайбрека и по-скоростен трети сет в крайна сметка Гришо надделя.

Ясен е съперникът на Григор Димитров

Григор Димитров напред в Маями

След тежкия мач 32-годишният хасковлия ще излезе в трети кръг срещу съперник, който ще е не по-малко уморен. Шампионът на Sofia Open Адриан Манарино бе големият фаворит срещу Яник Ханфман. Специалисти и анализатори бяха уверени в нов епизод между Гришо и французина, след като играха съвсем наскоро в Индиън Уелс (2:0 за Димитров).

И всичко тръгна в тази посока, след като Манарино спечели с 6:3 първия сет срещу Ханфман - пробивайки в първия и в деветия гейм и не давайки на съперника да се доближи до точка за пробив.

Още: Доволен Гришо: Успях да остана в мача и после беше лесно, този бие невероятни сервиси! (ВИДЕО)

Във втория сет имаше цели общо шест точки за пробив, като всички бяха за Манарино. Той дори пропусна и мачбол в десетия гейм. Така се стигна до тайбрек, в който шокиращо германецът му дръпна с 6:0, за да спечели сета безпроблемно със 7:1.

В последната част Манарино отново пропусна ключови точки за пробив. Той изостана с 1:3, но се върна в мача в седмия гейм, когато върна пробива. При 4:5 обаче, когато сервираше да остане в мача, се пропука и бе пробит.

Манарино приключи срещата с 8 аса срещу 4 за опонента, като имаше и по-малко двойни грешки - 2 срещу 3. При точките за пробив обаче се възползва от само 3 от общо цели 13, докато неговият опонент го проби веднъж от три опита.

Уинърите бяха 27 на 25 за 56-ия в света германец, но и непредизвиканите грешки за него бяха повече - и то с над два пъти разлика (22 срещу 10). Вижте повече и за това как Григор Димитров записа драматичен обрат срещу левичар бомбардировач (ВИДЕО).

Още: Искрен Григор Димитров: Призна за "особения турнир", но и впечатли с голямо самочувствие

1 към 1: В Маями Григор Димитров повтори най-красивия си "невъзможен" удар за 2023-та година (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички